28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 07 Oktobar 2013 07:31

Glasovi za dr.Mekić-Abazović

U akciji „Moj doktor je najbolji“ koju je provela Fondacija „Sanela Redžepagić“, izuzetan odziv žena liječenih od raka dojke zabilježen je u Kantonalnoj bolnici Zenica. 

Naime, u KB Zenica, glasalo je čak 1127 žena koje su najveći broj glasova (1054) dale Dr. Almi Mekić-Abazović, načelnici Službe za onkologiju, hematologiju i radioterapiju KB Zenica. 

 

Interesantno je da su glasački listići za hirurge-onkologe većinom ostali nepopunjeni, a od pounjenih najveći broj (123 glasa) dobio je Dr. Harun Drljević, hirurg u KB Zenica. U KCU Sarajevo, sa nešto manjim odzivom najveći broj glasova kod onkologa dobio je Dr. Semir Bešlija, a odmah do njega je Dr. Timur Cerić. Žene operirane od karcinoma dojke u KCU-u Sarajevo, najviše glasova dale su Dr. Erolu Kapetanoviću, a zatim njegovom kolegi Dr. Kemalu Muftiću.  Kod medicinskih tehničara pacijantkinje u KB Zenica posebno su istakle Kondić Amara kome su dale čak 1105 glasova.

 

U KCU Sarajevo kod sestara gotovo podjednak broj glasova dobile su Fuada Džanko i Tehvida Fazlagić sa onkologije, dok su se pacijentkinje rijetko izjašnjavale o sestrama sa hirurške onkologije. Iz ostalih medicinskih centara odaziv na anketu je bio sporadičan, a iz Travnika pacijentkinje su listom bile za Dr. Emira Granova. Veći broj pacijentkinja se pohvalno izrazio ovoj akciji, a vrlo interesantno pismo Fondacija je dobila od pacijentkinje iz Zenice, Salihe Skomorac, koja je na osnovu vlastitog iskustva predložila neka rješenja koja će Fondacija „Sanela Redžepagić“ posebno obraditii predložiti da se u nadležnim organima razmotre i zakonski reguliraju.

 

Kako je i bilo predviđeno Fondacija „Sanela Redžeoagić“ će upriličiti susret sa medicinarima koji su u ovoj akciji dobili najviše glasova i predati im zahvalnice.

 

 Press Fondacije „Sanela Redžepagić“