28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 03 Oktobar 2013 05:47

Slovenci kod premijera

Održavanje 20. jubilarnog sajma ZEPS je prilika za susrete privrednika iz različitih zemalja svijeta. To je i šansa da se da se i predstavnici izvršne vlasti sastanu sa potencijalnim investitorima i ulagačima.

Privrednici iz Slovenije udruženi u Privrednu komoru ove zemlje iskoristili su nastup na privrednom sajmu ZEPS, da se sastanu predstavnicima Vlade Zeničko – dobojskog kantona. Tema za koju su bili zainteresovani privrednici iz Slovenije je energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije. Gosti iz Slovenije su se posebno interesovali za zakonsku legislativu u oblasti obnovljivih izvora energije.

 

Tom prilikom Munib Husejnagić, premijer Zeničko – dobojskog kantona sa svojim saradnicima Edinom Terzićem ministrom za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, Bojanom Bošnjakom ministrom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvom, Amirom Abazovićem pomoćnikom ministra za privredu te Ivicom Mandurom savjetnikom premijera za ekonomske poslove, je upoznao goste da je Skupština Zeničko – dobojskog kantona usvojila Zakon o javno-privatnom partnerstvu čime su otklonjene administrativne barijere za investitore, posebno u oblasti energetske učinkovitosti na utopljavanju objekata.

 

Rajko Malalan iz kompanije Gorenje,  Tomislav Petelin iz Termotoma i predstavnici Obrtničke komore i komore malih preduzeća  Gregor Primc i Simon Slokan iskazali su zadovoljstvo  da se upoznaju sa privrednim kretanjima u kantonu i potencijalnim prilikama za investiranje.