28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 02 Oktobar 2013 08:36

Tabakovića terete za tri djela

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Novom Travniku odredio je jednomjesečni pritvor Emiru Tabakoviću (22) iz Zenice, osumnjičenom za ubistvo Zaima Kajmaka (50) iz Viteza. Kantonalno tužilaštvo Travnik Tabakovića tereti za tri krivična djela.

 

- Osumnjičenom Tužilaštvo stavlja na teret krivična djela ubistvo, nanošenje teških tjelesnih povreda i nanošenje lakših tjelesnih povreda – potvrdila nam je Edina Jaganjac, portparol Kantonalnog tužilaštva u Travniku.

 

Podsjećamo, nakon fizičkog obračuna s jednom osobom izvan noćnog kluba „Vila“ u Nadiocima kod Viteza, Emir Tabaković, koji je tu noć bio u alkoholiziranom stanju, vratio se za šank nakon čega je ušao u konflikt s više osoba, među kojima su bila i braća Kajmak.

 

Tom prilikom Tabaković je izvadio pištolj i počeo pucati te je ranio Nedžada Kajmaka (55) i Arnela Neslanovića (26) iz Busovače, dok je u pravcu Zaima Kajmaka pucao više puta. Od zadobivenih rana Zaim Kajmak je podlegao na licu mjesta, Nedžad Kajmak je zadobio prostrel lijevog koljena, a Arnel Neslanović lakše tjelesne povrede.

 

Preliminarni rezultati obdukcije obavljene na Patološkom odjelu JU Bolnica Travnik pokazali su da je ubijeni Zaim Kajmak pogođen s tri hitca, dva u nogu i jedan u prsa, što je uzrokovalo trenutnu smrt. Policija je neposredno nakon događaja, osim Tabakovića, privela i Arnela Neslanovića koji je sudjelovao u tučnjavi. On je bio zajedno s oštećenima, ali je priveden jer je policija morala osigurati prisutnost svih koji su sudjelovali u sukobu, rečeno nam je u MUP-u Srednjobosanskog kantona. Emir Tabaković je u aprilu ove godine privođen tokom akcije “Svitanje”, koja je provedena zbog presijecanja lanca trgovine drogom i oružjem.


Avaz