28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 26 Septembar 2013 21:20

Četvrti memorijal Amna Fazlić

Najava 4. Međunarodnog memorijalnog turnira "Amna Fazlić". Turnir u subotu i nedjelju, 28 i 29.septembra u gradskoj Areni u Zenici. Iz KŽK "Čelik" dobili smo obavijest i pozivnicu o memorijalnom turniru "Amna Fazlić", kojeg prenosimo u cjelosti: 


"Košarkaški ženski klub “Čelik” je domaćin i organizator 4. MEĐUNARODNOG MEMORIJALNOG TURNIRA “AMNA FAZLIĆ“. Već četvrtu godinu zaredom u Zenici okupljamo sportske prijatelje koji se sastaju i nadmeću na košarkaškom terenu u spomen na jednu od najvećih nada bosanskohercegovačke košarke, juniorsku reprezentativku i našu sugrađanku Amnu Fazlić koja je tragično izgubila život 2010. godine.

Amna

je rođena u jednom od najtežih perioda kroz koje je prolazila naša domovina, u junu 1992. godine. Tajne košarkaške igre otkrivala je u svom “Čeliku”, čija je bila jedna od najtalentovanijih mladih igračica, a svojom velikom energijom, talentom i trudom izdvojila se kao djevojka koju su košarkaški stručnjaci vidjeli kao jednu od budućih zvijezda ovog sporta u našoj zemlji. Amna je nesumnjivo bila zvijezda u usponu i uzor kako na terenu, tako i van njega. U svojoj prerano prekinutoj karijeri sa matičnim klubom KŽK “Čelik”, čiji je prvotimac postala već u 14. godini, okitila se najsjajnijim odličjima na državnim prvenstvima, a igrala je na dva kadetska i jednom juniorskom Evropskom prvenstvu. Svojom igrom i zalaganjem na terenu plijenila je pažnju sportske javnosti, pa je već 2008. godine proglašena sportskom nadom grada, a godinu dana kasnije ponijela je titulu najbolje juniorke u izboru sportiste općine Zenica.

 

Pozivamo vas da posjetite zeničku Arenu u subotu i nedjelju, 28. i 29. septembra, kako bismo zajedno uživali u košarkaškim susretima ekipa iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te na taj način iskazali poštovanje prema našoj sugrađanki Amni Fazlić, izvanrednoj djevojci kojoj je samo nebo bilo granica".

 

UČESNICI TURNIRA:

“GROSUPLJE” GROSUPLJE, SLOVENIJA

“MEDVEŠČAK” ZAGREB, HRVATSKA

“PLAY OFF” SARAJEVO

“ČELIK” ZENICA

 

PROGRAM TURNIRA:

SUBOTA 28.09.2013.

17:00

ŽKK “MEDVEŠČAK” - ŽKK “PLAY OFF”

18:30

SVEČANO OTVARANJE TURNIRA

19:00

KŽK “ČELIK” - ŽKK “GROSUPLJE”

NEDJELJA 29.09.2013.

12:00

UTAKMICA ZA 3. MJESTO

14:00

FINALNA UTAKMICA

 

E. Imamović za Zenicablog