28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 26 Septembar 2013 06:18

Ekran: Grozan ja 2 od danas

UNA FILM, zastupnik United International Pictures (UIP) za teritoriju cijele Bosne i Hercegovine je u objektu restorana McDonald's u Sarajevu u Titovoj ulici najavio pretpremijerne projekcije najgledanijeg animiranog filma 2013.godine "Grozan ja 2" (Despicable me 2) te do sada jednu od najširih kino distribucija jednog 3D filmskog naslova na teritoriji BiH koja počinje od 03. oktobra. 

 

"Grozan ja 2" je nastavak animiranog mega hita studija Universal iz 2010.godine koji je nakon otvaranja vrlo brzo osvojio mališane širom svijeta te inkasirao preko 540 miliona dolara. Avanture Grua, super zločinca mekog srca, njegove tri usvojene kćerke i presmiješnih mališana (minions) idu dalje u nastavku koji je početkom jula ove godine otvoren na američkim kino blagajnama sa rekordnom zaradom od preko 83 miliona dolara te je do sada samo na američkim kino blagajnama inkasirao preko 350 miliona a na svjetskim preko 850 miliona dolara. 

 

U originalnoj verziji koju ponovo rediteljski potpisuje autorski dvojac Chris Renaud i Pierre Coffin glasove glavnim karakterima iznova posuđuju sjajni komičari Steve Carrell, Kristen Wiig i Russell Brand. U verziji filma sinhronizovanoj na naš jezik pored sjajnih glumaca iz regiona Nebojše Dugalića, Marka Živića i Predraga Ejdusa glas glavnom negativcu, Dr.Nefariu glas posuđuje veteran BH glumišta, dramski pisac i TV Voditelj Rusmir Agačević Rus koji je na press konferenciji okupljenim novinarima prenio svoja iskustva sa snimanja za sinhronizaciju.

 

"Grozan ja 2" je komična avantura u kojoj se bivši superzločinac Gru pokušava navići na ulogu porodičnog čovjeka iz predgrađa. No, tada supertajna organizacija, koja se bori protiv zla u svijetu dolazi njemu na vrata. Gru i njegova partnerica Lucy uz pomoć mališana trebaju otkriti ko je odgovoran za velike zločine.

 

U distribuciji UNA FILM naslov "Grozan ja 2" kreće sa pretpremijernim projekcijama isključivo u 3D sinhronizovanoj verziji od 26.septembra u multiplexima Cinema City Sarajevo, Palas Banja Luka i FC Ekran Zenica te kinu Kaleidoskop u Tuzli a od 03.oktobra kreće njegova široka distribucija u kojoj će zahvaljujući 3D pokretnim opremama do kraja godine obići preko 60 gradova u BiH. Svjetski partner filma "Grozan ja 2" McDonald's je već od sutra u svim prodajnim objektima u BiH za sve mališane uz Happy meal obroku obezbjedio i igračke na temu filma i tako započeo suradnju sa UNA film koja će se u narednom periodu proširiti i na nove aktivnosti. 

 

PR služba UNA Film 

Grozan ja 2 - plakat BiH - mail