19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 20 Septembar 2013 15:56

Čelik dočekuje Travnik

U press salonu stadiona "Bilino polje", danas je održana konferencija za medije. Povod za press je subotnja prvenstvena utakmica 8. kola nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin komšijama iz Travnika, NK Travnik. Utakmica će se igrati na stadionu "Bilino polje" Zenica, u subotu 21.septembra, u 16 sati.

 

Prisutnim novinarima obratili su se: Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Čelika i Emir Jusić, stoper u ekipi i  zamjenik kapitena Čelika. Današnju press konferenciju ŠSŠ Vlado Jagodić  je započeo osvrtom na Kup utakmicu sa Modričom u Modriči, naglasivši da su imali sve uslove za igru, ali da su teško izborili prolazak dalje u Kup-u, gdje je cilj da se ide do kraja. Ponovo je ukazao na pisanja nekih medija o Čeliku i iskazao je nezadovoljstvo tim pisanjem, jer, kako kaže, uvijek je raspoložen na razgovor i na transparentnost u radu.

 

U vezi sutrašnje utakmice sa Travničanima, Jagodić kaže da cijeni ekipu Travnika i njihovog novog trenera, iskusnog Husniju Arapovića, ali da gosti moraju zaboraviti na tri boda u Zenici:

 

"Mi ekipu Travnika poštujemo kao sportskog prijatelja, ali sva njihova želja za dobrim rezultatom sutra mora pasti u vodu. Mi želimo tri boda i to tako, da poslije dužeg vremena bude na jedan način, koji neće biti patnja. Publiku očekujem u velikom broju. Čelikova publika je, trenutno, najbolji dio kluba i vjerujem da će oni koji sutra dođu imati šta vidjeti, jer komšijske utakmice uvijek donesu dobar nogomet", izjavljuje Jagodić.

 

U nastavku izjave osvrnuo se na trenutno stanje u ekipi i o šansama u narednoj sedmici, u kojoj Čelik igra 3 utakmice u Zenici (Travnik, Vitez, pa Željezničar): "Ovi momci imaju kvalitet i to nije razlog loših igara. Ponovo je prisutan taj psihološki momenat i stalno radim na tome da oslobodim svoje igrače toga i da igraju bez pritiska. Činim sve da uradimo što više, bar zbog ovih vjernih navijača koji su uz nas i kad igramo loše i kad igramo dobro. Tačno je da nemamo sutra Saše Kajkuta, ključnog igrača za igru i realizaciju, ali šta možemo. Imamo druge koji mogu pretvoriti ovu sedmicu u dobitnu sedmicu. Mi se u ovih narednih sedam dana moramo potruditi mnogo više i vratiti Čelik na poziciju na kojoj treba da bude", zaključuje Jagodić.

 

Što se tiče igračkog kadra Jagodić kaže: "Zbog bolesti i povreda nisu u  konkurenciji za sutrašnju utakmicu Saša Kajkut, Dženan Bureković, Haris Ribić i Adis Nurković. Za Slobodana Lakičevića mogu reći da čekam mišljenje ljekarskog tima, koje uvijek cijenim, ali da su šanse 80 % da ne nastupi u sutrašnjoj utakmici".

 

Emir Jusić na današnjem pressu je izjavio: "Ispunili smo cilj u Modriči i pobjedom prošli dalje u Kup-u.  Ne volim obećavati, ali u sutrašnjoj utakmici obećavam dobru igru i pobjedu Čelika, kao i u naredne dvije utakmice koje se igraju u Zenici (Vitez i Željezničar), tako da svi u svlačionici očekujemo 9 bodova u ove tri utakmice u Zenici. Pobjedama se priključujemo u vrh tabele. Nismo zadovoljni bodovnim saldom, kao ni igrama u proteklom dijelu prvenstva". Prošle sezone Čelik je na Bilinom polju pobjedio Travnika sa 2:1, a Travnik je bio bolji u Travniku, pobjedivši, takođe sa 2:1.  Sutrašnji duel sudit će Irfan Peljto iz Sarajeva.

 

Pozivamo sve ljubitelje nogometa da dođu u subotu u 16 sati na stadion "Bilino polje" i da podrže nogometaše NK "Čelik" u ovoj važnoj utakmici 8. kola prvenstvene sezone, 2013/2014.

 

E. Imamović za Zenicablog