18 Septembar 2020
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 17 Septembar 2013 15:21

Zeničanin uhapšen zbog droge

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su danas, 17.09.2013. godine, u prijepodnevnim satima, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, izvršili pretres kuće, dvorišta i pomoćnih objekata na lokaciji u ulici Saliha Skomorca, a koje koristi lice Đ.V., rođeno 1983. godine, iz Zenice.

 

Budući da su ovlašteni službenici operativnim radom na terenu došli do određenih informacija i saznanja o nezakonitim aktivnostima navedenog lica u vezi zloupotrebe droga, pristupilo se, uz saglasnost kantonalnog tužioca, poduzimanju određenih mjera i radnji iz nadležnosti policijskih službenika radi provjere tačnosti raspoloživih podataka i saznanja.

 

Izvršenim pretresom pronađena je biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu težine 360 grama. Nakon pretresa te pronalaska sporne materije lice Đ.V. je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Pronađena materija je privremeno oduzeta od strane ovlaštenih službenika i bit će poslana u Odsjek za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona radi vršenja potrebnih vještačenja.

 

Nakon dokumentovanja izvršenog krivičnog djela, te prikupljanja potrebnih dokaza i obavještenja, Policijska uprava I će protiv navedenog lica dostaviti Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je isto počinilo krivično djelo "Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. stav 1. KZ FBiH. 

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA


Nezvanično, saznajemo da se radi o Vezmiru Đerahoviću. 


pretres zenica septembar 2013 3 1