24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 15 Septembar 2013 21:07

Dvije pobjede omladinaca Čelika

Za razliku od seniorskog – prvog tima Čelika, koji je juče u 7.kolu BH Telekom Premijer lige BiH poražen u Gradačcu od Zvijezde (0:1), omladinci Čelika (kadeti i juniori) danas su u Zenici zabilježili zaslužene pobjede protiv vršnjaka iz Gradačca, NK Zvijezde.

 

Izvještaj KADETI:

NK ČELIK – NK ZVIJEZDA 4:2

U utakmici 7. kola Premijer omladinske lige BiH u nogometu, sezona 2013/2014, danas u 13 sati, igrali 

su kadeti NKČelik i njihovi vršnjaci iz Gradačca, NK Zvijezda.

Rezultat: Čelik – Zvijezda 4:2 (2:2);

Strijelci za Čelik: Amir Mašić (2x), Nermin Duraković i Enes Čolić;

Početni sastav kadeta Čelika: Kutić, Mašić, Bajramović, Sarajlić, Mehić, Čolić Anes, Brkić, Adilović Tarik, Kavaz, Duraković Nermin, Šabić. Izmjene: Karahmet, Devedžić, Čolić Enes, Heco, Aščerić; (Trener: Benjamin Terzić);

Igralo se u Zenici, na Kamberovića polju, na terenu sa plastičnom travom. Zaslužena pobjeda kadeta Čelika pod vođstvom trenera Terzić Benjamina. Utakmica je odigrana pred oko 100-tinjak gledalaca, po sunčanom vremenu (+25*C). Glavni sudija je bio Azem Karić.

Ovo je četvrta pobjeda kadeta Čelika, uz tri poraza u proteklih sedam kola novog prvenstva.

 

Izvještaj JUNIORI:

NK ČELIK – NK ZVIJEZDA 6:2 

Juniori Čelika, također su danas u 15 sati, igrali utakmicu iz 7. kola Premijer omladinske lige BiH u nogometu, sezona 2013/2014, protiv ekipe NK Zvijezda iz Gradačca.

Rezultat: Čelik – Zvijezda 6:2 (6:1);

Strijelci za Čelik: Asmir Softić (2x), Anto Bonić (2x), Mirsad Šijerkić i Dino Babović;

Glavni sudija: Muamer Bureković (Zenica);

 

Početni sastav juniora Čelika: Vehabović, Hamzić, Čurić, Jurković, Duraković, Salkić, Softić, Babović, Šijerkić, Šabanović, Bonić. U toku utakmice ušli su sa klupe: Adilović Hanan, Garanović, Salijević, Zambaković, Omerović. (Trener:Brkić Senad);

 

I ova utakmica se igrala u Zenici, na Kamberovića polju, na terenu sa plastičnom travom. Utakmica je odigrana pred oko 100-tinjak gledalaca, po sunčanom vremenu (+25*C). Sasvim zaslužena pobjeda juniora Čelika, koji su u prvom poluvremenu postigli svih šest golova. Očito, visoko vođstvo i zamjena nekoliko brzih nogometaša, dovelo je do usporenosti igre domaćih i zadovoljstva visokim vođstvom u prvom poluvremenu.

Ovo je četvrta pobjeda juniora Čelika, uz tri poraza u proteklih sedam kola novog prvenstva.

 

E. Imamović za Zenicablog 

+ foto galerija sa utakmice juniora

 
qasw3