18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 09 Septembar 2013 07:43

Sajam ORGANSKO u Zenici

Savez udruženja organskih proizvođača Federacije BiH (Organsko FBiH) u septembru nastavlja svoje promotivne aktivnosti kako bi upoznao javnost o značaju razvoja održive organske proizvodnje i potrebi konzumacije organskih proizvoda.

 

- U sklopu Dana organske proizvodnje ZDK 2013. pripremamo manifestacije u Visokom 9. septembra i u Zenici 10. i 11. septembra ove godine. Na njima će učestvovati 35 do 40 izlagača - izjavio je Feni predsjednik Saveza Organsko FBiH Sejad Herceg. 

 

Po njegovim riječima, u ponudi će biti organski proizvodi za zimnicu iz asortimana voća, povrća, razne prerađevine od ljekovitog bilja, džemovi, sokovi, ajvar i drugi proizvodi. 

 

Herceg je naglasio da ovakvim manifestacijama žele pokazati da u oblasti organske proizvodnje postoje veliki potencijali koji mogu poboljšati stanje u ovim sredinama kroz zapošljavanje i samozapošljavanje. Isto tako, žele približiti organske proizvode potrošačima i ukazati na važnost njihovog konzumiranja. 

 

Također, Organsko FBiH u Travniku 12. septembra organizira Sajam zdravlja mladih kroz organsku proizvodnju. 

 

- Tim sajmom želimo povezati organsku proizvodnju sa zdravstvom i zdravljem mladih. Važno je da imamo zdrav okoliš pa ćemo imati i zdrav mladi naraštaj - istakao je Herceg.