28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 05 Septembar 2013 07:59

Pritvor Hamidoviću i Salčinoviću

Krivično vijeće Općinskog suda u Zenici kojim je predsjedavao sudija Sabrija Agić jučer je odbilo žalbe odbrane, te potvrdilo odluku sudije za prethodni postupak, kojima je Elvisu Salčinoviću (37) i Toniju Hamidoviću (22) iz Zenice određen pritvor u trajanju do trideset dana. 

 

Pritvor je određen na osnovu zahtjeva Tužilaštva Zeničko – dobojskog kantona, a nakon što su Hamidović i Salčinović osumnjičeni da su počinili nekoliko krivičnih djela u sticaju. Policijska uprava I Zenica je tužilaštvu dostavila službeni Izvještaj o četiri djela, nasilničkom ponašanju, narušavanju nepovredivosti doma, ugrožavanju sigurnosti i oštećenju tuđe stvari. 

 

Salčinović i Hamidović su, prema policijskoj prijavi krajem prošlog mjeseca došli pred kuću B.B. u zeničkom prigradskom naselju Mišurin do, provalili u njegov dom, te napali osobe inicijala  D.A., Č.H., M.A. i B.Z., zadajući im tom prilikom udarce zatvorenim pesnicama uz istovremene prijetnje pištoljem, oštećivanje namještaja i predmeta u kući, nakon čega su izašli. Obojica su uhapšeni nekolikos ati kasnije u porodičnoj kući u Goraždanskoj ulici, naselju Lukovo polje