28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 03 Septembar 2013 11:39

Foto: Dani sporta Zenice

Uokviru manifestacije "Dani sporta grada Zenice" na platou ispred RK "Bosna", tj na Trgu Alije Izetbegovića, održana je promocija nekoliko sportskih ekipa iz Zenice.

 

KLIKNI OVDJE ZA foto galerija ispred Bosanke

 

Promociju je organizovao Sportski savez općine Zenica, pod pokroviteljstvom Općine Zenica, i ovo je druga po redu  manifestacije "Dani sporta grada Zenice"  koju organizuje Sportski savez općine Zenica, na čelu sa Himzom Halaćem, predsjednikom SSOZ. Sinoć su nastupile slijedeće ekipe: OKK Čelik, Ragbi klub Čelik, Džudo klub Zenica, NK Fortuna, FK Rudar, ŽNK Čelik i Auto moto klub ZAK Zenica.

 

Mladi sportisti iz navedenih  klubova su prezentirali svojim vršnjacima i ostalim građanima razne sportske vještine sa loptom, te borilačke vještine i rekvizite iz pojedinih sportskih grana. U publici je bio prisutan zavidan broj djevojčica i dječaka, kao i građana Zenice. Kao što smo ranije javljali, u okviru "Dana sporta grada Zenice, završena su tri takmičarska dijela manifestacije i to u šahu, malom nogometu za veterane preko 45 godina-Liga veterana 2013, te Ulične trke.  O pobjednicima iz ovih takmičenja smo vas redovno informisali.

 

Preostaje još drugi dan završne manifestacije "Dani sporta grada Zenice", koji obuhvata promociju sportskih kolektiva.  Nakon promocije, za danas (utorak 03.septembra 2013. godine) najavljena je promocija slijedećih ekipa i kolektiva: SRK Bosna, STK Mladost, Biciklistički klub Zenica, Džudo klub Policajac, OK Zenica (M/Ž), Škola fudbala Tempo-Sport i Karate klub Hasen-do. 

 

Generalni pokrovitelj ove manifestacije je  Općina Zenica, a da spomenemo i ostala društva i lica, koje pomažu ovu manifestaciju: Arcelor Mitall, sportska kladionica Bet live iz Novog Travnika-poslovne jedinice Zenica, ZIM Zenica, EU explozive, cafe IR – Lukovo Polje. Za takmičenja u šahu i malom nogometu, koja su se održavala na Kamberovića polju, pomoć i podršku manifestaciji dalo je Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica na čelu sa direktorom Huseinom Hinovićem.

 

E. Imamović za Zenicablog

KLIKNI OVDJE ZA foto galerija ispred Bosanke