23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 31 Avgust 2013 22:18

Čelik-Derventa 34:31

Prijateljska rukometna utakmica RK ,,Čelik''- RK ,,Derventa'', igrana u Gradskoj areni Zenica. Rezultat -  34:31 (poluvrijeme 13:16) za ,,Čelik''. Sedmerci: 5 (4) za ,,Čelik'', a 5 (3) za ,,Derventu''. Sudije: Haris Hadžikadunić i Kemal Vidimlić (Zenica).

 

Rukometaši ,,Čelika'', koji brane titulu pobjednika Premijer lige Bosne i Hercegovine iz prethodne sezone,  odigrali su večeras treću i istovremenu i posljednju utakmicu pred početak novog prvenstva u Premijer ligi. U veoma dobroj, oštroj, pravoj muškoj utakmici koja je po igri više ličila na prvenstvenu nego na prijateljsku, treneri Antović (,,Čelik'') i Dokić (,,Derventa'') isprobali su sve raspoložive snage i više varijanti i u odbrani i u napadu. U pojedinim trenucima igralo se i na ivici incidenta, o čemu svjedoči da dva igrača kod ,,Čelika'' zbog isključenja (Martić i Hurem) nisu igrali prvi više od poluvremena, a drugi takođe gotovo čitavo poluvrijeme, a tri isljučenja kod ,,Dervente'' i diskvalifikaciju je ,,zaradio'' igrač Pekić. 

 

Na kraju ove zaista dobre generalne probe pred prvenstvo koje počinje već narednog vikenda, konačan rezultat je bio 34:31 za ,,Čelik'', mada se prvo poluvrijeme završilo  sa tri gola prednosti u korist ,,Dervente'' (13:16). Na trenerima ,,Čelika''  Zdenku Antoviću i njegovom  pomoćniku Seldinu Rizvanoviću ostaje da u narednoj sedmici, sve do utkamice prvog kola Premijer lige BiH (Gradska arena Zenica, subota 7. septembar u 19.00 sati,  kada ,,Čelik'' igra sa  sarajevskom ,,Bosnom'') – rade na poboljšanju  nekih detalja u igri, kako u odbrani, tako i u napadu.

 

- Nakon prve dvije prijateljske utakmice – oba puta protiv ,,Krivaje'' u Zavidovićima (koju smo izgubili rezultatom  36:33), te prošle srijede kada smo u Zenici ,,Krivaju'' pobijedili  (37:34 za ,,Čelik'') ohrabruje ovih 34:31 za nas protiv jake ,,Dervente'', prije svega zbog vidnih po-maka u našoj igri, posebno u odbrani  – izjavio je nakon utakmice  trener ,,Čelika'' Seldin Rizvanović.


- RK ,,Derventa'' ima odličnu ekipu, koja će mnogima ,,pomrstiti račune'' u novoj sezoni u Premijer ligi – dodaje Rizvanović. SASTAV ČELIKA: Starčević, Begagić (4), Kadić (11), Martić (1), Hurem (2), Duvnjak (5), Mirza Dervenčić (5), Ivančev (5), Antović (1), Ajanović, Alihodžić, Sirčo,  Đevad Dervenčić, Rekanović, Omerspahić i Beganović.


Sada su sve oči  u RK ,,Čeliku'' okrenute ka subotnjem prvom prvenstvenom meču protiv sarajevske ,,Bosne'', koja u pripremnom periodu bilježi sve same pobjede. 

 

- Pozivamo sve ljubitelje rukometa i sporta u Zenici da u subotu  7. septembra dođu u Gradsku Areni i podrže svoj tim u borbi za odbranu titule pobjednika Premijer lige BiH.  Biće to ,,pravi rat'' na terenu sa mladim igračima ,,Bosne'', jer je naša ekipa jako ,,nabrijana'' i motivisana da idemo na pobjedu! U prva dva kola imamo dvije jake utakmice – obje kod kuće (nakon ,,Bosne'' u narednu subotu, u petak 14. septembra  nam dolazi izuzetno jaka ekipa  RK ,,Gradačac''). Zato su te dvije utakmice za nas po važnosti – utakmice godine!  To je razlogom više da naši navijači u veli-kom broju dođu u Gradsku arenu! Istovremeno, obavještavamo sve dosadašenje i druge zainteresovane korisnike naših godišnjih karata, koje važe za sve utakmice za godinu dana (50 utakmica u cijeloj sezoni!) po cijeni od   30 KM za godinu -  da ulaznice već mogu nabaviti u klupskim prosto-rijama – poručuje Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelika''.