19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 31 Avgust 2013 08:11

Jagodić:Danas izlazimo iz krize

U press salonu stadiona "Bilino polje" je održana konferencija za medije. Povod za press je subotnja prvenstvena utakmica 6. kola nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Rudar iz Prijedora. Utakmica će se igrati na stadionu "Bilino polje" Zenica, u subotu 31.avgusta, u 16,30 sati.Prisutnim novinarima obratili su se: Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Čelika i Nikola Simić, novo pojačanje Čelika.


Današnju press konferenciju, ŠSŠ Vlado Jagodić, je iskoristio kako bi javnost pobliže upoznao sa stanjem u klubu, te ambicijama za utakmicu protiv Rudara:

"Izlaz iz krize je pobjeda protiv Rudara iz Prijedora. Dobro smo radili ove sedmice, pripremali se i spremno dočekujemo duel sa Rudarom. Ovo je za nas trenutak istine. Rudara moramo pobijediti i ja sam uvjeren da ćemo to uraditi. Bit će promjena u ekipi. Neki će, koji su igrali na Koševu, preseliti na klupu, neki na tribine. Nemamo pravo na novi kiks“, kaže Vlado Jagodić, koji je i danas na press konferenciji rekao da preuzima odgovornost za loše rezultate.


"Utakmica sa Rudarom je više od igre, ali u Zenici će biti svi uslovi za normalnu igru. Trenera Rudara Starčevića cijenim i kao čovjeka i kao stručnjaka, ali imam pripremljen koncept igre i vjerujem da ću sutra biti uspješniji. Trebamo biti svjesni da u Zenicu svi dolaze maksimalno motivisani, jer na našem stadionu imaju odlične uslove za igru"-nastavlja Jagodić.


U vezi dolaska u klub Nikole Simića, neki mediji su, po Jagodiću, loše pisali o ovom transferu u Čelik:

"Pogrešno je predstavljen u startu. Kao, ne zna se ko je on, a on je u zadnje tri godine dva puta igrao evropske utakmice što nije nijedan od igrača Čelika. Volio bih da je drugačije predstavljen, zato što od njega mnogo očekujemo i on to zna", rekao je Jagodić, te time podržao dovođenje Simića.


Da podsjetimo šta smo objavili o Nikoli Simiću:

"Simić je na Bilino polje stigao iz kluba koji se zove, takođe, Čelik, ali je iz Nikšića i sa njim je nastupao i ovogodišnjim kvalifikacijama za Ligu Europe. Simić je rođen u Valjevu, karijeru je počeo u Radničkom 1923, za koji je igrao u dva navrata. Tri puta je bio član Javora, a po jednom OFK Beograda i Borca iz Čačka. Igrao je i za grčki Egaleo i izraelski Hapoel Acre".

 

Što se tiče igračkog kadra Jagodić kaže: "Zbog povreda u konkurenciji nisu Jasmin Mešanović, Slobodan Lakičević, Dženan Bureković, Haris Ribić i Marko Nestorović. Ove povrede "spašavaju" bar trojicu nogometaša od otkaza, koji su bili na vidiku ovih dana". Jagodić je ostao bez oba lijeva bočna igrača, pa će vjerovatno na toj poziciju sutra zaigrati Emir Jusić. "To nam je problem, jer nećemo biti tako brzi i ofanzivni, ali Jusić to može zatvoriti" – predviđa Jagodić. Stoperske pozicije, kako je najavio trener Čelika, protiv Rudara će zauzeti Sead Jakupović i Renato Gojković. Kenan Horić se, po tome, vraća na mjesto zadnjeg veznog. Vladimir Grahovac i Namir Alispahić po svemu sudeći sutra će biti u prvih 11, a na desni bok bi lako mogao Harun Huseisnpahić.

 

Već smo objavili Jagodićev prijedlog u vidu odluke o kodeksu ponašanja igrača. I o tome, Jagodić je danas dosta pričao: Kako su nogometaši Čelika sebi dali malo više oduška i prepustili se slavi iz prošle sezone, Jagodić je odlučio pooštriti kriterij ponašanja u klubu, ali i izvan njega. Novi pravilnik o kodeksu ponašanja na snazi će biti od srijede, a igrači koji prekrše pravila iz kodeksa izlažu se kazni u iznosu od 100 do 10.000 KM. Među pravilima su i zabrana puštanja glasne muzike u svlačionici ili autobusu, ali i zabrana komunikacije sa predstavnicima medija, osim na konferenciji za novinare.

 

Vlado Jagodić se zahvalio ''Robijašima'' na podršci, koju mu neprekidno daju:
''Dok navijači drugih klubova presreću igrače, prekidaju treninge i prave razne nerede, koje su mnogi očekivali i u Zenici, naši navijači su dokazali još jedanput ljubav prema Čeliku, te nas i dalje bodre, a ja im se u ime svih nas iskeno zahvaljujem na tome'' izjavio je šef stručnog štaba Čelika, Vlado Jagodić

Novo Čelikovo pojačanje, Nikola Simić, na današnjem pressu je izjavio:

"Malo su teški trenuci u kojima se nalazi Čelik. Vjerujemo da ćemo brzo izaći iz ove krize. Protivnik sigurno nije lagan, jer ekipa koja na gostovanju postigne tri pogotka zaslužuje respekt. Izginućemo na terenu i vjerujem u našu pobjedu i slavlje naših navijača"- optimističan je Simić.

 

Pozivamo sve ljubitelje nogometa da dođu u subotu u 16,30 sati na stadion "Bilino polje" i da podrže nogometaše NK "Čelik" u ovoj važnoj utakmici 6. kola nove sezone, 2013/2014.

 

E. Imamović za Zenicablog

 

+ foto sa pressa