29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 29 Avgust 2013 11:10

Sarajlije promašile skretanje

Zenička policija u nedjelju je lako rasvijetlila oruženu pljačku u samoposlugu “DP Marketi” u zeničkom naselju Babina Rijeka. Trojica sarajevskih pljačkaša Selim Hubić (21), Merlin Ćosić (19) i Amar Slipić (21), bježeći Fordom, promašili su skretanje za Sarajevo i završili u slijepoj ulici, nakon čega su bili lak plijen za policiju. 

 

Sarajevska trojka na skretanju je previdjela stidljivo postavljenu signalizaciju nakon rekonstrukcije Glavne gradske magistrale, koja se nalazi pedesetak metara od opljačkane radnje. Pljačkaši su skrenuli u Goraždansku ulicu, koja je zatvorena za saobraćaj, jer je u toku gradnja mosta, što će omogućiti kružni saobraćaj.

 

Policija je u pretresu njihovog vozila pronašla uhradenih 700 KM te nož i pištolj koje su koristili u pljački samoposluge. Pronađen je i alat pogodan za obijanje.  Trojica Sarajlija zadržana su 24 sata, a onda su puštena. Kako nam je rekla portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić, nakon što dobiju informacije iz MUP-a Kantona Sarajevo, izvještaj o krivičnom djelu bit će proslijeđen nadležnom tužilaštvu.


130829dppljacka1