29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 26 Avgust 2013 13:44

Aktivnosti Čelik Juniora

Pripreme u školi rukometa Čelik Junior su startale početkom mjeseca, a već tri sedmice nakon početka istih stigli su i prvi rezultati i nagrade za dosadašnjii trud. Čelik Junior je učestvovao na Momorijalnom turnir u Tešnju koji je bio međunarodnog karaktera, kao i na Sportskim igrama mladih na kojima je učestvovalo 19 ekipa iz različitih bh. gradova.

 

MEMORIJAL U TEŠNJU

 

Najstariji polaznici  škole rukometa  rođeni 1995. i mlađi, pojačani iskusnijim igračima bili su učesnici velikog međunarodnog turnira u Tešnju. Protivnici su već na prvi pogled stekli dojam da je rijec o slaboj ekipi s obzirom na godine, ali kako je vrijeme odmicalo tako  su dečki iz Čelik Junior razuvjerili sve prisutne, te brzo nizali pobjedu za pobjedu. Na kraju, pripalo im je zasluženo zlato.

 

SPORTSKE IGRE MLADIH

 

Najmlađi polaznici škole rukometa Čelik Junior, rođeni 2001. i mlađi bili su učesnici finalnog takmičenja Sportskih igara mladih u Sarajevu u periodu od 20.-24.8. Iako ekipa nije bila potpuna, te jednim dijelom oslabljena najmlađi dečki su dokazali da se u ovoj školi uči kvalitetan rukomet, te da i oni mogu postici odlične rezultate. Ovo je dokaz da Čelik Junior, Zenica, ali  i Bosna i Hercegovina nema razloga za brigu, jer ovo je buducnost bh rukometa.