28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 26 Avgust 2013 06:02

Danas Danska škola fudbala

"Danska škola fudbala" na području Zenice, tj. na terenima Kamberovića polja. Zenica je član asocijacije gradova, koji implementiraju otvorene škole fudbala od 1998.godine. Ove godine Općina Zenica je samostalni nosilac ovog projekta, u koji se uključuje i Društvo pegagoga fizičke kulture Općine Zenica..

 

Do sada, ove projekte je odrađivao FK Rudar iz Zenice. Ove godine  u projekat su, pored djevojčica i dječaka  uzrasta od 5 do 12 godina, uključeni  i njihovi roditelji, zatim  Društvo pedagoga  fizičke kulture, muški i ženski nogometni klubovi. Projektom će biti  obuhvaćeno oko 200 djece, 12 trenera i 12 asistenata. Za djevojčice je pomjerena starosna granica i na preko 12 godina. Od klubova su uključeni: Fortuna, Tempo Sport, Rudar i ŽNK Čelik iz Zenice.

 

DNEVNI RAD ŠKOLE ĆE TRAJATI OD 09 DO 13 SATI.

 

Pokrovitelj i sponzor "Danske škole fudbala" je Općina Zenica, koja je obezbjedila tehničke uslove za održavanje otvorene zabavne škole fudbala/nogometa.

Prihvatajući samostalno implementiranje ovog projekta (jedina u BiH), Općina Zenica daje, na taj naćin,  podršku i doprinos  razvoju sporta u općini Zenica i šire.

 

Na oficijelnoj FB stranici Sportske škole Zenica, koju vode pedagozi fizičke kulture, u vezi projekta "DANSKA ŠKOLA FUDBALA" su objavili još  informacija u vezi ovog projekta:

"Sportska Škola Zenica

 

Informacije vezane za DANSKU SKOLU FUDBALA : 

* ucesnik je obavezan dolaziti od ponedjeljka do petka ( 26.08-30.08 2013.),

* prijava djeteta ( ime, prezime, godiste i kontakt broj ),

* djeca od 5-12 godina ( djevojcice i djecaci ),

* na Atletskom stadionu Kamberovica polja,

* ucesnici ce dobiti sendvic,vodu,narukvnice,kackete ...

* Skola fudbala je besplatna,

* Skola fudbala je zabavnog karaktera.

* Treneri SPORTSKE SKOLE ce biti sa clanovima SPORTSKE SKOLE".

 -Prijavljeni za OTVORENU SKOLU FUDBALA trebaju biti na Atletskom stadionu 26.08.(ponedjeljak) u 08.30h gdje ce ih docekati treneri SPORTSKE SKOLE.

-Pozivamo roditelje da se prijave i pomognu kao asistenti - volonteri u organizaciji na OTVORENOJ SKOLI FUDBALA 

 

E. Imamović za Zenicablog