29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 12 Avgust 2013 18:26

Vozač audija pušten na slobodu

Aldin Kobilica (31) iz Zenice preminuo je od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 19.30 u naselju Babina rijeka. U nesreći su učestvovali audi slovenačkih tablica, kojim je upravljao Amir Maglić (32) iz Zenice, i u kojem je suvozač bio stradali Kobilica, i opel vektra, kojim je upravljao Kristijan Tomić iz Zenice.

 Zbog sumnje da je uzrokovao nesreću Maglić je uhapšen i predat Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz izvještaj o počinjenom djelu.

 

 Kako saznajemo, postupajući tužilac Branislav Tomaš nije zatražio određivanje pritvora, tako da je Maglić danas oko podne pušten na slobodu. Vozači Maglić i Tomić zadobili su lakše povrede, kao i još dvoje putnika iz opela, Ivan Kolak i Amel Muratović. 


"U Službu za urgentnu medicinu i redovan prijem pacijenata u nedjelju u 19.40 primljeno je pet povrijeđenih iz saobraćajne nesreće koja se dogodila u Ulici Prve zeničke brigade. Od njih jedna osoba je bila u stanju nemjerljivih životnih funkcija i nakon pokušaja oživljavanja konstatovana je smrt. Dva pacijenta su to veče nakon ukazane pomoći puštena na kućno liječenje, a dvojica su nakon opservacije sutradan ujutro", rekla je Džanana Hedžić, portparol Kantonalne bolnice Zenica.

 

Svjedoci tvrde kako se audi, kojeg je iz pravca gradskih bazena vozio Maglić, kretao velikom brzinom, da je prije nego što će udariti u opel na nedozvoljenom mjestu pretekao više vozila. Poginuli Kobilica, kako saznajemo, iza sebe je ostavio suprugu i dvoje maloljetne djece

 

NN