29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 10 Avgust 2013 13:35

Čelik otputovao za Bijeljinu

Danas oko 12 sati, ispred stadiona Bilino polje, nogometaši Čelika otputovali su za Bijeljinu, gdje se sutra u okviru 3. kola BHT Premijer lige sastaju sa novim Premijerligašem FK Mladost iz mjesta Veliki Obarci kod Bijeljine.
U Čelikovoj ekspediciji nema povrijeđenih, kapitena Kenana Horića i Marka Nestorovića.

"Naš kapiten vuče povredu unutrašnjosti bedrenog mišića još od Zlatibora… Očekivao sam da ga u prva dva kola nećemo morati maksimalno koristiti, da ću ga odmarati ali eto situacija je nalagala da on ima veliku minutažu. Kako bi ga imali za naredne utakmice, u konsultacijama sa doktorom Farukom Hodžićem i fizioterapeutom Albinom Mašićem odlučili smo Horića staviti na potpuno mirovanje, on ima terapije, i neće biti u kombinaciji za utakmicu sa Mladosti. Nadam se da će nam se priključiti protiv Veleža.

celik-bijeljina1

 

celik-bijeljina2Što se Nestorovića tiče, on u prva dva meča nije bio na zadovoljavajućem nivou, također je povrijeđen, i u narednom periodu radit će po posebnom programu kako bi se pripremio i bio u konkurenciji za sastav", za sportzdk.ba kazao je Vlado Jagodić, šef stručnog štaba NK Čelik.

Kao što je ranije objavljeno, od ranije je povrijeđen Haris Ribić (kontrolna utakmica protiv Busovače) i on je do daljnjeg van stroja.

Priznaje trener „crveno – crnih“ da nije zadovoljan igrom po bokovima u prethodnim mečevima.
"Slobodan Lakičević se oporavio, bio je solidan u srijedu u Kaknju i dobit će minutažu na lijevom boku. Što se desne strane tiče, tu su još uvijek dileme 50:50 između Haruna Huseinspahića i Darka Mišića, koji je u jednoj psihološkoj krizi. Imamo danas trening u terminu utakmice. U okolini Bijeljine ćemo trenirati i donijet ću konačnu odluku", zaključuje Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Čelika.

Da podsjetimo, evo parova trećeg kola Premijer lige BiH:
Subota:
Olimpic - Borac (17:00 sati) – Arena Sport
Velež - Leotar (17:30)
Rudar - Slavija (17:30)
Zvijezda - Zrinjski (17:30)
Vitez - Željezničar (17:30)
(Sudije: Valjić Ognjen.Banja Luka, i pomočnici Turudić Hrvoje-Čitluk i Širko Momir-Banja Luka);
Nedjelja:
Mladost (Velika Obarska) - Čelik (17:30)  Utakmicu 3. kola BH Telecom Premijer lige BiH Mladost Velika Obarska – Čelik koja se igra u nedjelju, 11. augusta s početkom u 17,30 sati, sudit će Elmir Pilav iz Sarajeva. Pilavu će pomoćnici biti Jasmin Smajić iz Kalesije i Dragan Keranović iz Prijedora. Delegat je Mersim Mešić iz Gradčca,a posmatrač suđenja Dragan Prtvar iz Istočnog Sarajeva.
Travnik - Radnik (17.30)
Sarajevo - Široki Brijeg (20.45) – BHT-1

E. Imamović za Zenicablog