20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 12 Avgust 2013 10:30

Bh.skauting u Švedskoj...

U okviru projekta Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine pod nazivom "Otvorena vrata", 16. augusta u Sölvesborgu (Švedska) bit će odigrane utakmice na kojim će nastupati potencijalni reprezentativci BiH.  Projekt "Otvorena vrata" podrazumijeva praćenje talentovanih nogometaša bh. porijekla koji žive u inozemstvu, a koji bi u budućnosti mogli da nose dres bh. reprezentacije. 

 

Kako je Agenciji Fena kazao koordinator za omladinske selekcije NSBiH Murat Jaha, selektori omladinskih selekcija BiH Zoran Erbez (U-15), Sakib Malkočević (U-17) i Toni Karačić (U-19) imat će priliku da steknu uvid u kvalitet mladih bh. nogometaša na području Skandinavije. 


- Igrači porijeklom iz BiH koji igraju u skandinavskim zemljama odigrat će nekoliko susreta, nakon kojih će selektori odlučiti koga žele vidjeti u svojim ekipama - kazao je Jaha. Skauting igrača rođenih u periodu od 1995. do 1998. godine izvršili su Zlatan Nalić i Ismet Tursić, bh. treneri koji žive i rade u Švedskoj. Jaha je dodao da će nakon Sölvesborga kamp biti održan i u njemačkom Münchenu, a naredne godine isti projekt će biti primijenjen na Ameriku i Australiju.