17 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 06 Avgust 2013 23:14

Emir Redžić

DIPLOMIRANI STUDENT EKONOMSKOG FAKULTETA UNIVERZITETA U ZENICI POSTAO ERASMUS MUNDUS STIPENDISTA: Emir Redžić, diplomirani student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici, dobio je zvaničnu potvrdu o dodjeli stipendije u okviru Erasmus Mundus programa za Master studij na Aarhus Univerzitetu (Master’s Degree programme in Economics and Business Administration – Finance and International Business) u Danskoj.  Master studij će trajati 22 mjeseca, a stipendija pokriva troškove školarine, boravka, osiguranja i povratnu avionsku kartu za Dansku. 


Emir je kako kaže još u toku studija znao da želi produbljivati svoja znanja, te je već na trećoj godini tragao za mogućnostima dobivanja stipendije i počeo da se prijavljuje na pozive.

 

„Svjestan činjenice da živimo u vremenu kada je mogućnost dobijanja stipendija ove vrste uistinu rijedak i u mnogome zahtjevan proces me nije previše obeshrabrila u mom nastojanju da svoje obrazovanje, nakon završetka regularnih studija u svojoj matičnoj državi izdignem na još jedan viši nivo. S tim u vezi sam pristupio polaganju neophodnog TOEFL testa za studije ovakve vrste, i sa svim prikupljenim i prevedenim akademskim dokumentima odlučio da posvetim svoje vrijeme tragajući za programima koji bi mi omogućili obrazovanje ovog tipa. Prijavu sam poslao krajem prošle godine, i otprilike u mjesecu maju ove godine sam dobio informaciju da je moja aplikacija prošla prvi i drugi krug, a najbolju vijest sam dobio u junu kada sam i konačno izabran kao dobitnik stipendije“.

 

Pred ocjena koje su morale zadovoljiti standarde ovako prestižnog univerziteta njegov volonterski rad i usavršavanje su takođe doprinijeli da aplikacija ovog mladog Zeničanina bude uspješna. Ured za međunarodnu saradnju Univerziteta u Zenici upućuje iskrene čestitke Emiru  sa željom da njegovo daljnje školovanje bude još uspješnije.