20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 06 Avgust 2013 21:15

Otvorena Lastavica 2013

Otvorena Manifestacija "Lastavica 2013" - Povodom održavanja vjersko-kulturne Manifestacije "Lastavica 2013", danas je na zeničkoj Mussali održana press konferencija.

Moderator na pressu je bio Edin ef. Kavazović, sekretar u Muftijstvu zeničkom.

 

Novinarima su se obratili: Jakub ef. Salkica-glavni imam MIZ Zenica, Muhamed Begagić-predsjednik IO MIZ Zenica i predsjednik pododbora Manifestacije, Amna Sofić-predsjednica BZK "Preporod", te Haso Karalić iz pododbora za tehnička pitanja. Jakub ef. Salkica je ukratko prezentovao pojedine dijelove iz programa "Lastavice 2013".

Istakao je "Večer Kur'ana", koja će se održati u Vrandučkoj tvrđavi u petak 09.avgusta u 20,10 sati. Lastavičku poruku će kazivati izaslanik Reisu-l-uleme, muftija banjalučki Edhem ef. Čamdžić. Na kraju obračanja, Jakub ef. Salkica je obznanio da će se Centralni program ovogodišnje vjersko-kulturne manifestacije „Lastavica 2013“ održati u nedjelju 11. avgusta 2013.godine na istoimenom platou, na tromeđu zeničke, kakanjske i zavidovićke općine.

 

O sportskim aktivnostima na ovogodišnjoj Lastavici govorio je Muhamed Begagić. Kulturno-umjetnički program u okviru Lastavice je predstavila Amna Sofić. Istakla je kulturno-umjetnički program "Priča o Bosni", koji će se održati u subotu 10.avgusta 2013.god. u ljetnoj bašći BZK "Preporod" (bivši Dom Armije), sa početkom u 20,30 sati. Ispred pododbora za tehnička pitanja prisutnim se obratio Haso Karalić i istakao da Lastavica ne treba trajati samo jedan dan, nego treba da živi cijele godine. Inače, Lastavica se tradicionalno održava prve nedjelje u avgustu, ali je njen termin pomjeren zbog tekućeg mjeseca posta, Ramazana. Na kraju pressa, u ime predsjednika Organizacionog odbora, mr. Ejuba ef. Dautovića-muftije zeničkog, vjersko-kulturnu manifestaciju "Lastavica 2013" je otvorio Jakub ef. Salkica, glavni imam MIZ Zenica.

 

Ekrem Imamović za Zenicablog

+ program "Lastavica 2013"

last132