29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 23 Juli 2013 22:28

Četvero povrijeđenih na M17

Zekija Imamović (89) iz Kaknja je kritično, nakon današnjeg udesa u Janjićima. U sudaru dva «golfa» na magistralnom putu M17 u Janjićima kod Zenice  oko 14,20 sati su teško  povrijeđeni su i Kakanjci Refik Šolbić (62), Senedin Gađun (23) i Edina Alagić (25), ali su oni van životne opasnosti. . 

 

Došlo je do direktnog sudara «golfa 2» (454-A-873) kojim je upravljao Šolbić  i «golfa 3» (959-E-789) za čijim upravljačem je bio Gađun. 

 

- Starija ženska osoba ima životno ugrožavajuće povrede i nalazi se u kritičnom stanju. Nakon opservacije prebačena je na Intenzivnu njegu i ljekari čine iznimne napore da saniraju povrede, kazala nam je dežurni ljekar Urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica dr. Kašmira Husejnović. I povrede preostalih troje su teške, ali su stabilni i van direktne životne ugroženosti. Šolbić ima povrede grudnog koša i glave, te karlice, Alagićeva  glave i grudi, a Gađun unutrašnje i povrede glave. Sve četvero će biti zadržano na odjelima KBZ i eventualno biti podvrgnuto ljekarskim zahvatima na saniranju povreda.