29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 10 Juli 2013 21:21

Druga Čelikova pobjeda

Čelik je ostvario i drugu pobjedu na Zlatiboru. Ovaj put protivnik je bio srbijanski drugoligaš Jedinstvo Putevi iz Užica.

 

Čelik je susret počeo u mješanom sastavu, a pošteđeni su bili Nestorović (preventivno zbog manje povrede) i Mešanović koji je odradio jači individualni trening. Već na početku susreta morao je izaći Horić zbog bola u aduktoru, a još uvijek se ne zna ozbiljnost njegove povrede.

 

Susret su počeli: Nurkovic, Mišić, Huseinspahić, Bajraktarević, Jusić, Horic(Jakupović), Lakičević, Popović, Dedić, Stajić i Alispahić. U drugom dijelu još su igrali: Adilović, Grahovac, Jaganjac, Gojković, Bureković, Duvnjak i Ribić. Cijeli meč su odigrali Popović i Huseinspahić.

 

Čelik je poveo u 30. minuti, kada na asistenciju Stajića pogađa Dedić. Crno-crveni su držali vodstvo do sredine drugog dijela kada su užičani izjednačili. U 80.minuti nakon kontranapada, Ribić bježi odbrani Jedinstva, koja ga nepropisno zaustavlja, a realizator najstrožije kazne bio je Marin Popović.

 

Sljedeću utakmicu Čelik igra u subotu, a protivnik će biti član Jelen super lige Srbije Rad iz Beograda, saopćavaju iz NK Čelik.