28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 06 Juli 2013 15:52

Galerija: Čelik krenuo na Zlatibor

 Čelikova ekspedicija, jutros oko 8:20 sati, otputovala je na Zlatibor (Srbija) na drugu fazu priprema za predstojeće prvenstvo, gdje će ostati 12 dana. U ekspediciji nema Jasmina Mešanovića i Saše Kajkuta.


Prema izjavama iz Čelika, Mešanović danas putuje u Žilinu (Slovačka) na pregovore oko prelaska u ovaj klub. Mešanović ima rok do 13.jula da traži inostrani klub uz odgovarajuće obeštećenje za NK Čelik. Saša Kajkut ekipi će se priključiti na Zlatiboru, kao i ŠSŠ Vlado Jagodić, koji će ekipu dočekati na Zlatiboru.


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ foto galeriju 


Uz odobrenje uprave i stručnog štaba ekipi će se danas priključiti na Zlatiboru Marko Nestorović i Duško Stajić, a Stipe Barać bi trebao u srijedu da se priključi ekipi ako dobije odobrenje od ljekara. Kao što je poznato nova prvenstvena sezona 2013/2014 počinje 27.jula 2013.godine, a u prvoj utakmici Čelik je domaćin banjalučkom Borcu.

 

Pred polazak, upoznavanje sa ekipom su imala i dvojica mladih, perspektivnih juniora iz Tuzle, Haris Ribić i Renato Gojković, koji su u petak naveče potpisali dvogodišnje ugovore sa Čelikom. Čelik sutra igra prvu utakmicu protiv Skopskog Vardara. 10. jula slijedi meč sa Zlatiborcem, a 13. jula sa Radom iz Beograda. Posljednji meč bit će, najvjerovatnije, protiv Radničkog iz Kragujevca ili Napretka iz Kruševca. Generalnu probu pred nastupajuću prvenstvenu sezonu Čelik će imati 20. jula na Bilinom polju protiv Cibalije iz Vinkovaca.

 

E. Imamović za Zenicablog;

fotose priredili JASMIN BLICKO HADŽIĆ i EKREM IMAMOVIĆ

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ foto galeriju