24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 05 Juli 2013 23:48

Ujedinjenje lokalnih KUD-ova

Kulturno-umjetničko društvo Gradina-Gradišće organiziralo je sastanak predstavnika kulturno-umjetničkih društava sa područja općine Zenica. Sastanak je održan u Gradišću, u predivnom ambijentu stare Bosanske kuće, a na sastanak su pozvani svi predstavnici Kulturno-umjetničkih društava koja djeluju na području naše općine. Učešće na prvom  inicijativnom sastanku su pored domaćina uzeli KUD Plamen- Pehare, KUD Đulistan- Nemila, Ansambl Bosnia Folk, KUD Mošćanica, KUD Slapovi- Orahovica, KUD Donja Gračanica, KUD Ričice te KUD Gorica.

 

Ovo je prvi put da su se zenička kulturno-umjetnička društva sastala sa ciljem ujedinjenja KUD-ova na lokalnom nivou sa ciljem jačanja saradnje i međusobnog pomaganja kao i jačanje pozicije i uloge kulturno-umjetničkih društava koja na najbolji mogući način promovišu kulturu i tradiciju bosansko-hercegovačkih naroda, kao i volonterski rad. Na  sastanku se vodila rasprava o trenutnom stanju i poteškoćama sa kojima se susreću KUD-ovi sa područja naše općine, kao i o načinima prevazilaženja postojećih problema.

 

Najvažnija tačka dnevnog reda ovog sastanka bila je formiranje saveza kulturno-umjetničkih društava općine Zenica te je ovom prilikom formiran inicijativni odbor u koji su uključeni predstavnici svih prisutnih KUD-ova, a koji će imati zadatak da pokrenu aktivnosti oko organiziranja saveza. Također, ovim putem želimo da pozovemo i predstavnike kulturno-umjetničkih društava koji su iz opravdanih razloga bili odsutni sa današnjeg sastanka da se aktivno uključe i sa svojim prijedlozima unaprijede budući rad i aktivnosti saveza. ZAJEDNO SMO JAČI..

 

                                                                                       Inicijativni odbor