28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 28 Juni 2013 13:21

Eko forum i Grijanje o grijanju

Eko forum Zenica je na današnjoj pres konferenciji pojasnio stavove iz svog saopćenja uoči ovosedmične sjednice Općinskog vijeća u kojem je naznačio mogućnost povećanja cijene grijanja za narednu sezonu za 15 posto.

 

-Saopćenje koje smo uputili javnosti a koje je isti dan demantovano iz Javnog preduzeća „Grijanje“ imalo je za cilj da animira javnost i mislim da smo uradili dobru stvar,izjavio je Samir Lemeš,predsjednik Eko foruma. 

 

Prema njegovim riječima,reagovanje Eko foruma je dobrodošlo i zboga toga kako bi se vijećnici na vrijeme upoznali sa stanjem u ovoj komunalnoj oblasti,jer svi nemaju vremena da dovoljno isčitavaju materijale. Lemeš je ukazao da Eko forum ostaje kod ideje da se sa kompanijom ArcelorMittal iznađe tehničko rješenje za korištenje toplote sa kotlova utilizatora u Čeličani. 

 

Pres konferenciji je prisustvovao i direktor Javnog preduzeća „Grijanje“, Kasim Sarajlić,koji je još jednom ponovio da nije predviđeno poskupljenje cijene grijanja za narednu sezonu.  Podržao je pri tome svako rješenje koje donosi nižu cijenu grijanja. (Š.B. rtvze)