28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 17 Juni 2013 20:09

Zeničanin ranio dvojicu mladića

Na platou ispred Doma kulture u Žepču preksinoć u 22.30 sati dvojica mladića izbodena su nožem.  Nakon kraće prepirke, ubodne rane nožem Benjaminu Huskiću (20) i Kenanu Hodžiću (20) iz Žepča nanio je Sebastijan Žikić iz Zenice. 

 

Povrijeđenima je prva pomoć ukazana u Domu zdravlja Žepče, nakon čega su prevezeni u Urgentni odjel Kantonalne bolnice Zenica. Prema riječima dežurnog ljekara KBZ, dr. Kašmire Huseinagić, Hodžić je dovezen s težim tjelesnim povredama stomaka i odmah po dolasku je operiran. Trenutno je u Odjelu hirurgije i nije životno ugrožen. Huskiću su konstatirane lakše tjelesne povrede leđa. Nakon što mu je ukazana pomoći, on je jučer ujutro poslan kući.

 

Načelnik Policijske uprave Žepče Vlado Jozinović kaže da je incidentu koji se dogodio u Sarajevskoj ulici između Ferhat-pašine džamije i Doma kulture, prethodila prepirka između Huskića, s kojim je u društvu bio Hodžić, i Žikića, s kojim su u društvu bili njegov brat Dražen Svjetlan i S. D. i A. J., svi iz Zenice. Nakon prepirke, Žikić je otišao do tetkine kuće, gdje je privremeno došao s bratom, te uzeo nož kojim je nanio povrede Hodžiću i Huskiću. Policija je uhapsila Žikića i pronašla nož kojim su mladićima nanesene povrede.


txt i foto: Avaz