29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 15 Juni 2013 13:35

Aktivnosti ŠR Čelik Junior

Škola rukometa "Čelik Junior" se nedavno vratila iz Italije gdje je osvojila prvo i drugo mjesto u dvije selekcije. Vrijedno se radilo, a u tom "ritmu" i nastavljamo tokom ljeta 2013. Ovaj vikend je predviđen za opuštanje polaznika od teških treninga i turnira u Italiji. Na današnjem treningu su se odmarali uz igru, lagano šutiranje, baš kao što će to i sutra raditi. Međutim, već od ponedjeljka krećemo sa jačim trenažnim procesom kako bi se na što bolji način pripremili za još jedno omladinsko takmičenje koje nam predstoji. Naša škola će 29. juna sa svojih pet selekcija (4 muške i 1 ženska) učestvovati na Sportskim igrama mladih gdje su i prošle godine ostvarili zapažen rezultat, kako u Zenici odakle su se plasirali u Sarajevo, tako i na velikom finalu. 




ORGANIZACIJA SVJETSKOG PRVENSTVA


Naši polaznici su aktivno uključeni u organizaciju Svjetskog prvenstva za juniore, a kompletna organizacija je povjerena našoj školi. Svakim danom se vrijedno radi i na ovom projektu, a naši polaznici će od 14. - 29. jula biti dijelom ove velike smotre najboljih reprezentacija svijeta.


TURNIRI


Već smo i ranije govorili kako naša škola svakodnevno bilježi veliki broj poziva na turnire što jako veseli i nas i naše polaznike. Spremni smo obići sve zemlje iz koji isti dolaze, ali jednostavno zbog manjka vremena vrećina naših putovanja je otkazana, ali to nas nikako neće spriječiti da do kraja ljeta posjetimo još mnoštvo zemalja. 


Zanimljim je poziv za turnir u Švedskoj koji je došao od naših prijatelja i riječ je o najjačem turniru na prostoru Europe. Imamo veliku želju da budemo dijelom tog turnira i trudit ćemo se da obezbijedimo sve potrebno za odlazak u Švedsku. Također, dobili smo poziv na međunarodne turnire u Šibenik (HR) i Cassano (ITA). 


SARADNJA


Naša škola aktivno radi na sklapanju prijateljstava sa mnogim klubovima u regionu, ali i šire. Ovog ljeta nam dolazi ekipa iz Bahreina (Azija) na druženje i odigravanje prijateljskih susreta, a što je predviđeno za mjesec August. Također rukometni klub Lavalea je zainteresovana za saradnji što nas jako veseli, te uskoro pravimo jedno druženje sa prijateljima iz Nikšića. Radimo i na tome da se odužimo našim prijateljima iz Našica i Slavonskog broda za dolazak u Zenicu i predivno druženje, te otputujemo u Hrvatsku na još jedno takvo, slične prirode,a daleko nam nije ni Ljubljana gdje nas čekaju prijatelji iz rukometnog kluba Krim.

 

POZDRAV OD EUROPSKE ŠKOLE RUKOMETA "ČELIK JUNIOR"


Budite dio naše škole, jer mi znamo najbolji način 
na koji će te iskoristiti vaše slobodno vrijeme!

 061 469 424