25 Maj 2020
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 14 Juni 2013 02:51

Aquasan mreža u BiH

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Zeničko-dobojskog kantona prisustvovali su u Doboju 8. sastanku neformalne mreže stručnjaka iz sektora voda i zaštite okoliša, Aquasan mreže BiH, na temu „Unapređenje poslovanja vodovodnih/komunalnih preduzeća u zemljama u tranziciji i iskustva iz Bosne i Hercegovine”.

Predstavnici resornih kantonalnih ministarstava Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog kantona, Senada Dizdar i Mirela Uljić, te predstavnici vodovodnih preduzeća iz Mostara i Cazina prezentovali su iskustva zemalja iz regije, ali i svijeta, u sektoru voda i okoliša u pripremi i finansiranju projekata, u integralnom regulatornom pristupu u pružanju komunalnih usluga, u politikama određivanja tarifa komunalnih usluga, te tehničkim aspektima u upravljanju vodovodnim i komunalnim preduzećima.

Sastanku je prisustvovalo oko 60 stručnjaka iz entitetskih i kantonalnih ministarstava, općina, javnih vodovodnih i komunalnih preduzeća, agencija za vode, fonda za okoliš, nevladinih organizacija, donatorskih organizacija i međunarodnih financijskih institucija, te udruženja poslodavaca komunalne privrede FBiH.

Press služba ZDK

Povezani članci (by tag)