26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 11 Juni 2013 05:36

KK Nico na prvenstvu u Hrvatskoj

Takmičari Karate kluba „Nico“ iz Zenice učestvovali su na Otvorenom prvenstvu u tradicionalnom karateu „Bibinje-2013“ u Republici Hrvatskoj. Organizator ovog prvenstva je bio KK „Petrina“ iz Bibinja kod Zadra, a na takmičenju je učestvovalo oko 10 klubova iz Hrvatske i BiH. Naši takmičari su i ovaj put imali odličan nastup gdje su, nastupivši u dvije pojedinačne discipline i u ekipnom sastavu, osvojili ukupno 10 medalja, osam zlatnih i dvije srebrne.

 

Zaista je malo reći da su članovi KK „Nico“ pokazali odličan karate, jer sama činjenica da smo od deset medalja osvojili osam zlatnih, govori više od svega. Koristimo priliku da čestitamo svim takmičarima koji su zaista opravdali očekivanja trenera i koji su pokazali da se trud na kraju zagarantovano isplati. Najbolji nastup su imali:

 

Imad Buljić – kategorija dječaci 8-10 godina – zlatna medalja u katama ekipno, zlatna u borbama i srebrna u katama

Mirza Duranović – kategorija dječaci 6-8 godina – zlatna medalja u borbama i zlatna medalja u katama

Harun Smriko – kategorija dječaci 8-10 godina – zlatna medalja u katama ekipno

Adna Sofić – kategorija juniorke – zlatna medalja u borbama

Naida Mulić – kategorija juniorke – zlatna medalja u katama

Armin Babović – kategorija juniori – zlatna medalja u borbama i srebrna medalja u katama

Anur Bureković - kategorija juniori – 4. mjesto u katama

 

Pored odličnih nastupa u takmičarskim disciplinama, Karate klub „Nico“ su predstavljale i naše mlade sudije Elma Perenda, Ajla Milutinović i Naida Mulić. Čast nam je da u našem klubu imamo već izgrađene sudije i mlade trenere koji svi zajedno čine stručni tim KK „Nico“ iz Zenice. Obzirom da je takmičenje održano u Bibinju, malom primorskom gradiću pored Zadra, iskoristili smo priliku da provedemo vikend na moru uz prelijepo druženje, kupanje, sunčanje, šetnje, obilaske Zadra i Splita, ... Vesela ekipa naših takmičara, njihovih roditelja i prijatelja kluba je ovo putovanje oblikovala u jedan istinski mini odmor koji je ocjenjen najvišom ocjenom. Za odličnu atmosferu zaslužni su prije svega organizatori koji su bili više nego gostoprimljivi i koji su se zaista potrudili da se cijela ekipa osjeća ugodno. Još jednom se zahvaljujemo domaćinima koji su nas ugostili i omogućili nam da zajedno s njima provedemo nezaboravne trenutke na ovom putovanju.

 

Dio atmosfere sa putovanja pogledajte ovdje: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.143532532504799.1073741836.100005441580618&type=3

 

U Karate klubu „Nico“ je aktuelan upis novih članova u ljetnu karate školu za sve uzraste, a u narednih mjesec dana će se održati i ispit za učenička zvanja.

 

Uprava Karate kluba „Nico“ Zenica