19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 05 Juni 2013 03:17

Znojem do love u bh. kinima

UNA FILM, zastupnik United International Pictures (UIP) za teritoriju cijele Bosne i Hercegovine na repertoar domaćih kino dvorana od 06.juna donosi novi akcioni spektakl "Znojem do love" (Pain & Gain).

 

Riječ je o novom projektu Michaela Baya, jednog od najvećih reditelja Holivuda u zadnjih 20 godina koji se proslavio kreiranjem serijala "Loši momci", filma katastrofe "Armageddon" te planetarnog blockbuster SF serijala "Transformers" urađenog prema istinitoj priči i istoimenoj knjizi Pete Collinsa iz 1999.godine o kriminalnoj grupi bodi bildera iz Los Angelesa. Ovaj put Bay je na velikom ekranu sastavio novi žestoki dvojac akcionih starova u kojem su Mark Wahlberg, junak hitova "Pokojnik", "Max Payne" i "Krijumčari" te legendarni američki kečer Dwayne "The Rock" Johnson koji ima fantastičnu godinu sa blockbusterima "G.I.Joe: Odmazda" i "Paklene ulice 6". Pored sjajnog para u filmu koji je u prvih mjesec dana prikazivanja na američkim kino blagajnama inkasirao oko 50 miliona dolara pojavljuju se i mladi afroamerički star Anthony Mackie, junak kultne TV serije "Monk" Tony Shalhoub te veteran Ed Harris. 

 

"Znojem do love" govori o dvojici bodybuildera koji su gradili mišiće i karijeru kroz kriminalne poslove. Film se temelji na nevjerojatnoj istinitoj priči o grupi osobnih trenera koji su 90-ih u Los Angelesu jurili za svojim američkim snom, te su se pritom upleli u kriminalne aktivnosti koje su krenule opasno krivim putem.

 

U distribuciji UNA FILM film "Znojem do love" kreće sa projekcijama u multiplexima Cinema City u Sarajevu, Palas Banja Luka, Cinestar Mostar te FC Ekran Zenica od 06.juna. UNA film još jednom skreće pažnju na fantastične rezultate filma "Paklene ulice 6" koji je proteklog vikenda na američkim kino blagajnama zadržao mjesto broj 1 sa ukupnom 10-dnevnom zaradom od 171 milion dolara a slične rezultate bilježi u BH kinima gdje je već stigao do cifre od 10.000 gledatelja. Već od 13.juna na repertoar kino dvorana UNA film donosi novi aktuelni filmski naslov, horor triler "Pročišćenje" (The Purge) koji se ovog vikenda otvara na američkim kino blagajnama.

 

PR služba UNA Film,