18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 04 Juni 2013 21:19

Galerija: Dženaza Ruletu Jaganjcu

Stotine Zeničana ispratile su danas ispred Čaršijske džamije u Zenici i na groblju Prašnice Rusmina Ruleta Jaganjca (48), kojeg je još uvijek nepoznati vozač usmrtio dok se u subotu uvečer vraćao kući sa posla ulicom Travnička cesta, dijelu regionalnog puta Zenica-Vitez.  Vozač bijelog kombija, kako su ga opisali očevici, pobjegao je vozilom sa lica mjesta, te policija još uvijek traga za njim. 

 

Danas su se na posljednjem ispračaju bivšeg nogometaša nekoliko bh. klubova okupili njegovi prijatelji iz bivšeg Fudbalskog kluba "Zenica", Malonogometnog kluba "Drugari", ali i kolege i kolegice njegove djece, Almedine i Vedada. Rusminova kćerka uspješno nastupa u juniorskom zeničkom klubu BH Start, a Vedad je iz juniorskog sastava NK Čelik nedavno odigrao i svoju prvu utakmicu u Premijer ligi. 

 

Mještani mjesne zajednice Brist, komšije i prijatelji poginulog Jaganjca,  još jednom su zatražili da policija revnosnije kontrolira saobraćaj u ovoj i drugim gradskim ulicama, te da na svako pogodno mjesto budu postavljen sistem policijskih nadzornih kamera. Upravo nedostatak ove opreme uzrokovao je da policija još nema ni približan identitet vozača koji je usmrtio Jaganjca. 


KLIKNI OVDJE da vidiš foto galeriju Jasmina Blicka Hadžića