28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 04 Juni 2013 18:49

Zatražen pritvor za Zeničanku

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je Sudu BiH prijedlog mjere pritvora za jednu osobu, te prijedlog mjera zabrane za dvije osobe. Pomenute osobe pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišili su slobode u nastavku akcije "Patriot", 2. juna 2013. 

 

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je za S.H. (1959), državljanku BiH, a Tužilaštvo predlaže da Sud BiH osumnjičenoj odredi mjeru pritvora u trajanju od jednog mjeseca zbog postojanja osnovane bojazni da će, ukoliko bude na slobodi, uništiti, sakriti, krivotvoriti dokaze koji su važni za krivični postupak, te da će izvršiti uticaj na svjedoke i saučesnikePrijedlog za određivanje mjera zabrane upućen je za S.G. (1984), državljanku BiH, i K.S. (1983), državljanina BiH, a Tužilaštvo predlaže da im Sud BiH izrekne mjeru zabrane sastajanja s određenim osobama.  Navedene osumnjičene osobe terete se da su počinile krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, u vezi s krivičnim djelom protivzakonito posredovanje, u vezi s krivičnim djelom protivzakonito posredovanje, a osumnjičeni S.G. i K.S. da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, u vezi s krivičnim djelom prevara, saopćeno je iz  Tužilaštva BiH. 


Kako smo ranije objavili, S. H. je Zeničanka Sadika Hodžić, uposlenica Tužilaštva ZDK, uhapšena u akciji SIPA-e u nedjelju.