29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 03 Juni 2013 08:55

Kako je poginuo Rule Jaganjac

Četrdesetosmogodišnji  Rusmin Jaganjac smrtno je stradao nakon saobraćajne nesreće, koja se preksinoć dogodila u ulici Travnička cesta, na putu Zenica – Vitez preko Vjetrenica. Njega je nešto prije 21 sat u subotu uvečer udario kombi, čiji se vozač, umjesto da pruži pomoć i zaustavi se, pobjegao sa mjesta nesreće u pravcu zeničkih naselja Lokvine ili Podbriježje, odnosno dalje u pravcu Srednjebosanskog kantona.  Jaganjac je odmah prebačen za Urgentni blok Kantonalne bolnice Zenica, ali je zbog težine povreda podlegao tokom noći. 

 

Kako saznajemo, bivši fudbaler FK Zenica, jedan od najboljih strijelaca ovog kluba, nakon prestanka aktivnog bavljenja sportom, radio je u mesnici/ćevabdžinici Bešlić u Travničkoj cesti. Stradao je u povratku sa posla, nekoliko metara prije skretanja za Cankarjevu ulicu, prema njegovoj kući. Policajcima koji su izašli na uviđaj, očevici su opisali veći bijeli kombi, najvjerovatnije „Mercedesov“ model „Sprinter“, ali zbog mraka i slabe osvijetljenosti tog dijela ulice, niko  nije uspio vidjeti registarske oznake.  Tokom noći između subote i nedjelje, te jučerašnjeg dana, desetine patrola policije u raznim dijelovima Zenice zaustavljalo je i pregledalo sve bijele kombije. Traga se i na osnovu video zapisa nadzornih kamera u širem području oko mjesta nesreće, ali do zaključenja teksta nije pronađen ni vozač ni vozilo, koje bi se dovelo u vezu sa udesom.  Policija apeluje na sve one koji imaju više informacija, koje bi dovele do otkrivanja počinioca saobraćajke, da se jave najbližoj patroli ili na broj 122. 

 

- Svi smo u šoku. To je čovjek koji nikad nikome nije smetao. Imao je sjajnu fudbalsku budućnost, ali zbog nije želio da dugo bude odsutan iz Zenice, te mu je preče bilo sa rajom igrati mali nogomet u "Drugarima" nego postići karijeru. Iza Rusmina su ostali supruga, sin i kćerka. Sin Vedad je nedavno završio srednju, maturirao, prije par dana je igrao prvu utakmicu u prvom timu "Čelika". Kćerka Almedina je ovih dana završila deveti razred i imala maturu, a i ona je sportašica, košarkašica KK BH Start, priča nam, dok dočekuje komšije koji dolaze da izjave saučešće porodici Rusminov brat Jasmin.  I u mesnici i ćevabdžinici "Bešlić", gdje je radio, zaprepaštenje i nevjerica. 

 

- Otišla sam oko 17 sati, ostao je iza mene. To je čovjek na koga se niko nije žalio, radio je pomoćne poslove, pomagao svima. Jutros sam saznala da je stradao, i to četiri, pet metara prije nego skrene u ulicu u kojoj je stanovao. Cijela porodica je divna, navraćali su ovdje. Stalno se okrećemo po radnji, mislimo da će doći, govori nam Rusminova kolegica Rahima.  Kako su nam kazali u bolnici, pacijent je primljen sa višestrukim prijelomima rebara, gornjih ekstremiteta, te unutrašnjim povredama glave. Jučer je obavljena obdukcija, koju je naložio dežurni tužilac Tužilaštva ZDK Muris Hadžiselimović. Potraga za kombijem koji je udario Jaganjca, te pobjegao sa mjesta nesreće,  još traje.