18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 30 Maj 2013 13:34

Uspješan nastup u Novom Sadu

Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) je, putem Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, imala veoma zapažen nastup na 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji je održan od 18. do 24. maja. Na štandu ZDK predstavljeni su poljoprivredno-prehrambeni proizvodi firmi AS GROUP Tešanj, "Madi" Tešanj, Opća zadruga "Bios" Visoko, "Vimes" Visoko, te indiretno Plantaža "Baš bašća" Breza, "Biofit" Visoko, poljoprivedna zadruga "Zlatna kap" Tešanj, "Kalin SK" Zenica, "Salčinović" Zenica i "Mapex" Maglaj. 

       

 

Premijer ZDK Fikret Plevljak zahvalio je danas ministrima poljoprivrede i privrede Bojanu Bošnjaku i Đemilu Ugarku, članovima stručne ekipe, kao i privrednicima koji su prepoznali značaj predstavljanja potencijala ovog kantona na sajmu u Novom Sadu.  " Štand ZDK bio je veoma posjećen. Bilježimo posjete resornih ministara Rusije, Srbije i Hrvatske. Glavni kriterij za učešće privrednika iz ZDK u Novom Sadu bio je njihov izvozni kapacitet", kazao je Bošnjak.  Istakao je da najveći potencijal u ovoj oblasti imaju Visoko i Tešanj. 

       

"Vlada ZDK će i u narednom periodu podržati privrednike na svim važnijim sajamskim manifestacijama u regiji", kazao je Plevljak. Ministar privrede Đemil Ugarak podsjetio je danas da se u 2013. godini uvode novi poticaji za poljopoprivrednu proizvodnju i pozvao poljoprivredne proizvođače da apliciraju za ova sredstva