25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 27 Maj 2013 18:15

Jagodić još dvije godine u Čeliku

U prostorijama press salona stadiona "Bilino polje", danas u 15 sati održana je konferencija za medije. Povod za press je završetak prvenstva nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2012/2013  Prisutnim novinarima obratili su se: Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Čelika, Senad Sarajlić, predsjednik Čelika, Kenan Horić, kapiten NK Čelik i Saša Kajkut, najbolji strijelac Čelika.

 

Čelikov strateg, gospodin Vlado Jagodić, je kazao da je izuzetno zadovoljan učinkom Čelika u protekloj sezoni, a naročito u proljetnom dijelu kada je osvojen 31 bod u odnosu na jesenji učinak od 20 bodova. Posebno se želio zahvaliti Robijašima koji su zdušno bodrili tokom cijele sezone i koji nisu napravili nijedan incident. Zahvaljuje se i Upravi na čelu sa predsjednikom Sarajlićem i direktorom Porčom koji su bili uz ekipu kada je bilo najteže. Posebno ističe podršku preko 2.000 navijača na utakmici zadnjeg kola na Otoci i sinošnji, nezaboravni, doček na Trgu Alije Izetbegovića, kod Bosanke. Proteklih dana u medijima se spominjao odlazak Jagodića u Borac, te transfer Saše Kajkuta u redove Željezničara,  Sarajeva ili nekog drugog kluba. Obojica su, danas na pressu, demantovali ove navode. Jagodić je sa Upravom sinoć dogovorio produžetak saradnje na dvije godine. Sa Sašom Kajkutom, večeras će biti obavljeni razgovori o nastavku saradnje, jer mu je ugovor istekao.

 

Prenosimo još dijelova iz izjave Jagodića:

"Zadovoljan sam urađenim ove sezone. Jedina žal ostaje za Kupom, gdje smo nesretno eliminisani u četvrtfinalu (ovo smatra ličnim neuspjehom). Za narednu sezonu želimo zadržati ekipu na okupu, što bi značilo da želimo napraviti korak više i uključiti se u borbu za naslov prvaka", rekao je Jagodić, dodavši dalje:

"Ukoliko uspijemo zadržati ekipu na okupu, uz još planirana dva pojačanja, naše ambicije u narednoj sezoni su šampionske. Pojačanja se odnose na centralnog veznog igrača (koje nisu uspjeli popuniti ni u protekloj sezoni) i stopera, nakon odlaska Čovića. Istina, na mjesto stopera je uskočio Kenan Horić i tu je zadovoljio, ali ćemo tražiti i alternativu. Sa pojačanjima na navedenim pozicija bi kompletirali ekipu". Vlado Jagodić je još istakao da se nada kvalitetnim pripremama kao što su bile do sad i da će svi ljudi u klubu dati sve od sebe kako bi Čelik naredne sezone napravi značajniji rezultatski iskorak.

 

Četvorici igrača su istekli ugovori a to su: Saša Kajkut, Jasmin Mešanović, Emir Jusić i Stefan Maletić. Nijedan od njih nije nagovjestio odlazak i pokušat će se dogovoriti daljnja saradnja. I predsjednik Senad Sarajlić je najavio još uspješniju narednu sezonu, čemu se nadaju u Zenici.


"Rezultati iz ove sezone su pokazatelj da možemo još bolje i da možemo najaviti projekat "šampionski Čelik". Posebno mi je drago što smo u ekipi imali dosta momaka iz Zenice, a omladinskom pogonu ćemo posvetiti i više pažnje u budućnosti". Sarajlić ističe Čelikove navijače, popularne Robijaše, koji su, zasigurno, najbolja i najorganizovanija navijačka skupina u BiH i koji su im davali podršku tokom cijele sezone. Ponosi se što nije bilo povika sa tribina: "Uprava napolje!" i ponosi se Čelikovim navijačima.

Sarajlić, dalje nastavlja: "Ne krijemo, naše ambicije u narednom periodu su šampionske. Uprkos svim problemima, Čelik ima dobre osnove da već iduće sezone juriša na sami vrh tabele Premijer lige BiH. Sa ovog mjesta javno pozivam četvoricu nogometaša kojima su istekli ugovori, da ostanu u Čeliku. Također, u realizaciji naših ciljeva pokušat ćemo angažovati još dva kvalitetna igračka pojačanja, naravno pod uslovom da uspijemo postići dogovor i sa igračima kojima su istekli ugovori".

Na kraju, predsjednik Sarajlić još jednom se zahvalio nogometašima Čelika, stručnom štabu i navijačima na uspješno odrađenoj sezoni, u kojoj je postignut, drugi, najbolji plasman Čelika u jedinstvenoj-zajedničkoj ligi BiH.

 

Čelikov kapiten Kenan Horić je izjavio:

Žao mi je što nismo uspjeli izboriti plasman u kvalifikacije za Evropu, ali sretan sam, jer smo obradovali svoje navijače u ovoj sezoni. Atmosfera koja vlada u ekipi, zaista je odlična. Imamo zavidan kvalitet i nadam se da ćemo ostati na okupu i za narednu sezonu jer možemo puno dobrog napraviti. Uz ovakav rad, podršku uprave, navijača, siguran sam da Čelik u narednoj sezoni može ispuniti očekivanja i biti bolji nego ove godine. Posebno im hvala za navijanje i podršku od juče na Otoci protiv Olimpica i na sinošnjem dočeku u centru grada kod Bosanke".

 

Najbolji strijelac Čelika u protekloj sezoni bio je Saša Kajkut sa 12 postignutih golova. Evo izvoda iz njegove izjave, koju je dao danas na pressu:

"Mislim da sam svojim načinom igre, pristupom, odnosom prema dresu i grbu Čelika zaslužio poštovanje navijača. I oni su naravno zaslužili moje poštovanje! Pokazali su, da su jedni od ponajboljih ako i ne i najbolja navijačka skupina u državi. To su pokazali i sinoć. Nismo ni sumnjali da će napraviti takav doček ekipi i tako paklenu otmosferu na Otoci. Protiv Olimpica nismo ni mogli podbaciti u takvoj atmosferi. Zadovoljan sam svojom sezonom. Čelik ima dobru podlogu da napravi korak više naredne sezone i da se već jednom bori za titulu prvaka BiH". Sa rukovodstvom Čelika je počeo je razgovor o nastavku saradnje. "Imali smo sastanak, pa smo se dogovorili da ćemo još sjesti i porazgovarati o nekim stvarima", izjavio je Saša Kajkut na kraju.

 

Inaće, Čelikovim nogometašima danas 27. maja, je posljednji radni dan u sezoni 2012/2013: sastanak stručnog štaba, nogometaša, članova uprave, dogovor za naredni period, konferencija za medije. Nakon toga zajedničko fotografisanje, ručak, a prozivka za novu sezonu je zakazana za 20. juni 2013.godine.

 

Ekrem Imamović za Zenicablog

 

+ foto sa pressa