28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 26 Maj 2013 08:28

Danas okupljanje reprezentacije

 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Sarajevu, gdje će se pripremati za kvalifikacijski susret s Latvijom, 7. juna u Rigi.

 

- Selektor Safet Sušić u petak je objavio imena igrača koje je pozvao za taj meč. Na spisku nema Vranješa i Misimovića. 

 

- Vranješ neće biti na raspolaganju duži period, dok će Misimović, nadam se, biti spreman za naredna okupljanja. Važno mi je da igrači igraju u svojim klubovima i da su zdravi - rekao je Sušić prilikom objavljivanja spiska.  Nogometaši BiH svakodnevno će trenirati u Hrasnici, a prvi trening imat će u ponedjeljak. Planirano je da tokom desetodnevnih priprema Sušićevi izabranici 31. maja odigraju i pripremnu utakmicu s U-21 selekcijom BiH, koju također očekuje kvalifikacijski meč s Albanijom.

 

Selektoru Safetu Sušiću na današnjem  okupljanju trebalo bi da se odazovu sljedeći igrači: Asmir Begović (Stoke City), Asmir Avdukić (Borac Banja Luka), Jasmin Fejzić (VfR Aalen), Boris Pandža (Mechelen), Emir Spahić (Anži Mahačkala), Toni Šunjić (Zorya Lugansk), Mensur Mujdža (Freiburg), Ervin Zukanović (Gent), Miralem Pjanić (Roma), Senad Lulić (Lazio), Sejad Salihović (Hoffenheim), Adnan Zahirović (Dinamo Minsk), Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Senijad Ibričić (Kasimpasa), Muamer Svraka (Željezničar), Miroslav Stevanović (Sevilla), Ivan Sesar (Elazigspor), Avdija Vršajević (Hajduk), Vedad Ibišević (Stuttgart), Edin Džeko (Manchester City), Edin Višća (Istanbul BB).