28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 24 Maj 2013 15:10

Kontrole saobraćajne policije

U proteklom periodu, u Upravi policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, evidentiran je  povećan broj saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju biciklisti, motociklisti i pješaci, kojom prilikom isti u većini slučajeva zadobiju teške tjelesne povrede. Utvrđeno je, takođe, da se prilikom vožnje rijetko koristi zaštitna kaciga koja je zakonom obavezna, te da je povećan broj maloljetnih lica koja, suprotno važećim propisima, upravljaju motociklima.

 

S tim u vezi, obavještavamo javnost da će policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u vremenskom periodu od 24.05.2013. godine (petak), od 07,00 sati, do 26.05.2013. godine (nedjelja), do 23,00 sati, sprovoditi akciju pojačane kontrole bicikla, mopeda, lakih motocikla, motocikla, tricikla, lakih četverocikla i četverocikla, a posebno kontrole korištenja zaštitne kacige tokom vožnje.

 

Uz napomenu da će se ove aktivnosti u kontinuitetu poduzimati i u narednom periodu, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZE-DO kantona ovom prilikom još jednom apeluje na sve mlade vozače koji upravljaju navedenim vozilima, da koriste zaštitnu kacigu tokom vožnje, kao i lica koja prevoze, te da krajnje oprezno i u skladu sa važećim propisima upravljaju vozilima, kako bi na taj način smanjili rizike nastupanja saobraćajnih nezgoda, a samim tim smanjili rizike i nastupanja tragičnih posljedica za njihove mlade živote.

 

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA