18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 24 Maj 2013 13:01

Čelik uoči Olimpica

U prostorijama press salona stadiona "Bilino polje", danas je održana konferencija za medije. Povod za press je nedjeljna utakmica proljetnog dijela prvenstva nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, 30. kolo (posljednje kolo prvenstva) u kojoj zenički Čelik ide u goste sarajevskom Olimpicu na stadion Otoka, u utakmici godine, utakmici sezone, na kojoj se može ostvariti plasman na treće mjesto na tabeli, koje vodi u Evropu.

 

Utakmica se igra u nedjelju 26. maja u 17:00 sati na stadionu Otoka u Sarajevu. Prisutnim novinarima obratili su se:Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Čelika i Harun Huseinspahić, bek Čelika. Čelikov strateg, gospodin Vlado Jagodić, je kazao da je izuzetno zadovoljan učinkom Čelika u drugoj polusezoni: 

 

"Došli smo do posljednje utakmice koja nas je ostavila u igri za cilj koji smo imali od početka. Ovu polusezonu smo odigrali dobro i napravili smo rezultate koje je malo ko očekivao od nas. Nadam se da ćemo napraviti pozitivan rezultat koji će dovesti i ovaj grad i ovaj klub na pravo mjesto", kazao je Jagodić, te dodao:

 

"Ako ovu utakmicu dobijemo, ne mora značiti da ćemo otići na evropsko takmičenje, ali ćemo moći reći da smo napravili dobru bazu za naredni period. Sigurno je da idemo na Otoku da protiv Olimpica odigramo utakmicu na pobjedu. Moj kolega Jusufbegović je po drugi put na kormilu kluba u jednoj sezoni, što govori da su se vratili na početno stanje i ako pratimo njihove rezultate i oni su napravili dobar posao, kao i mi".

 

Prenosimo još dijelova iz izjave Jagodića:

 

"Sigurno da idemo na Otoku da odigramo protiv Olimpika na pobjedu i tako smo igrali protiv svih jačih ekipa koje su u vrhu, te moram napomenuti da maksimalno uvažavam ekipu Olimpika. Mi znamo šta mi imamo i realno je da ova ekipa Čelika, bez obzira protiv koga igramo, zaslužuje respekt. Imat ćemo veliku podršku svojih navijača, te, nadam se, kompletnu ekipu, što će nam dodatno olakšati posao. Utakmica ce biti mnogo teška, ali učinit ćemo sve na terenu da dođemo do pobjede ne osvrčući se na ostale rezulatate."  Nezadovoljan plasiranjima dezinformacija o njemu samom i Čeliku,  Jagodic ističe kako nema mjesta tim pričama o eventualnom odlasku i pričama o licencama, te da ne sumnja u stručnost odluke saveza po tom pitanju.

 

O svome statusu u Čeliku ističe kako je mu Čelik broj jedan i kako je godinama težio da dođe u Zenicu.  Proteklih dana u medijima se spominje odlazak Jagodića u Borac, te transfer Saše Kajkuta u redove Željezničara, međutim, šef struke NK Čelik istakao je da to nije tačno, te da pojedini klubovi ne poštuju fair play, te dodaje:

 

"Igrači imaju pravo samo da se fokusiraju na utakmicu, a nikako da čitaju nebuloze koje drugi klubovi koriste. Imamo apsolutno povjerenje u odluku Saveza, a najbolje bi bilo da zeleni teren odluči i na to trebaju biti fokusirani. Ima i nekorektnosti, mnogi šire priče o igračima, ali i o meni. Sada nema mjesta za to i to je njihovo kršenje fair playa. Prije svega trebamo biti sportisti i moramo u toku takmičarske sezone poštovati jedni druge, ali sve dođe na kraju na naplatu", izjavio je Jagodić, te dodao da se nada da će ekipa Čelika u nedjelju navečer slaviti sa svojim navijačima.

 

Čelikov, sve standardniji bek, mladi Harun Huseinspahić-dijete Čelika, ističe da je, ove sezone dobio dosta prilika da zaigra i smatra da je iskoristio šansu, koja mu je pružena. U Sarajevu se nada pobjedi uz ozbiljan pristup igri i uz podršku Čelikovih vjernih navijača  kojima se zahvaljuje na podršci tokom cijele sezone.

 

Pošto je Čelikov desni bek Darko Mišić povrijeđen, i ako ne bude potpuno spreman za veliku borbu, a male su šanse, na desni bok upravo će Huseinspahić. „Ako dobijem priliku, neću razočarati! Ovo je velika utakmica, ulog je Evropa"-kaže na kraju Huseinspahić.

 

E. Imamović za Zenicablog