19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 11 Maj 2013 22:13

Galerija:Tenis Zenica Open 2013

Tenis klub Čelik je od 6. do 11. maja na terenima Kamberovića polja bio domaćin 14. „Zenica Open 2013“ turnira za juniore i juniorke do 16 godina. Turnir je iz kalendara europske teniske federacije „Tennis Europe“, a nakon odigranih kvalifikacionih mečava, u njegovom glavnom dijelu nastupilo je po 32 juniora i juniorki. 

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU JASMINA HADŽIĆA

 

 

Glavna nositeljica turnira je Zeničanka Medina Šahinagić, 151. juniorka svijeta koja živi u Švicarskoj, ali još uvijek nastupa pod zastavom Bosne i Hercegovine. Kod juniora prvi nositelj je Makedonac, Bojan Jankulovski. Na turniru je nastupilo i desetak teniserki i tenisera iz četiri zenička kluba: Čelik, Winner, Euronec i Mladost. 

Finalni mečevi u dublu bili su na programu u petak, dok je finale singla u obje konkurencije odigrano danas. 

 

U kategoriji singla juniorki finale je pripalo Jeleni Đordan (BiH) koja je porazila Lejlu Čolić sa 6-0 i 6-2, dok je na drugom terenu Mađar Barnabas Koncz sa 3-6 i 5-7 porazio Talijana Giorgia De Rossija, te time osvojio prvo mjesto u singlu za juniore. 

 

U finalnim mečevima dubla, koji su odigrani jučer, u kategoriji juniorki, Lejla Čolić i Medina Sahinagić porazile su Hristinu Đokić i Nikolinu Vrucan sa 6-1 6-7(5) i 10-7, dok su u muškoj kategoriji dubla slavili Slovenci Amadej Goruean i Sven Lah, koji su sa 6-3 i 6-1 porazili Andreya Chepeleva i Jerneja Zaplotnika. 

 

Na turniru je učestvovalo oko 70 takmičara iz 12 država.