29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 09 Maj 2013 15:34

Formiraju se futsal lige u BiH

U Sarajevu je danas održana redovna sjednica Skupštine Fudbalskog saveza (FS) BiH, na kojoj su, između ostalog, usvojeni Izvještaj o radu FS BiH u 2012., Izvještaj o realizaciji Finansijskog plana FS BiH u 2012., kao i Finansijski izvještaji u 2012. godini, objavljeno je na službenoj web stranici FS BiH (www.nfsbih.ba). 


Osim delegata, sjednici Skupštine prisustvovali su i članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje Ivan Osim, Duško Bajević i Sead Kajtaz, Muhamed Taa iz UEFA odjela za nacionalne asocijacije, predstavnici entitetskih saveza, kao i predstavnik Američke ambasade i generalni sekretar Olimpijskog komiteta. Jednoglasno su usvojeni i Revizorski izvještaj o poslovanju FS BiH za 2012., Program rada FS BiH u 2013., te Finansijski plan FS BiH u 2013. godini. 


Također su usvojene Odluke o izmjenama sistema takmičenja u ženskom i malom fudbalu u BiH, kojim je definisano da se formiraju jedinstvene lige u malom i ženskom fudbalu od početka takmičarske sezone 2013/14. Tako će biti formirana Premijer futsal liga BiH od 12 klubova, od kojih je osam klubova iz FS Federacije BiH i četiri iz FS Republike Srpske (RS), kao i Premijer ženska liga BiH od osam klubova, od kojih je pet iz FS Federacije BiH i tri iz FS RS. 


Usvojeni su i Odluka o imenovanju članova Izborne komisije FS BiH za mandatni period 2013-2016., Prijedlog odluke o usklađivanju Statuta FS BiH sa važećim zakonskim propisima u BIH, Prijedlog Odluke o imenovanju člana Prvostepene komisije za licenciranje klubova FS BiH (Fuad Mujić umjesto Suada Salibašića), kao i Prijedlog da Skupština ovlašćuje Izvršni odbor da izabere revizorsku kuću za reviziju poslovanja FS BiH u 2013. godini.