28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 08 Maj 2013 08:41

Danas Čelik protiv Goška

 

Danas se nastavlja BHT Premijer liga BiH a na rasporedu je 27. kolo u kojem se sastaju:

17:00h: NK Čelik - NK GOŠK (BHT)

17:30h: FK Radnik - FK Rudar
HŠK Zrinjski - FK Gradina
NK Zvijezda - FK Velež
FK Slavija - FK Olimpic
NK Travnik - NK Široki B.

20:00h: FK Zeljeznicar - FK Sarajevo (BHT)

20:30h: FK Borac - FK Leotar

Za nas najinteresantniji susret 27-og kola,igra se na Bilinom polju izmedju Čelika i GOŠKa. 
Gosti iz Gabele se nalaze na predzanjoj, petnaestoj poziciji sa 26 osvojenih bodova i grcevito se bore za opstanak, dok Čelik u drugom dijelu sezone igra kao preporodjeno i nalazi se na petoj poziciji sa 41 osvojenim bodom, i za trecim mjestom, koje vodi u kvalifikacije za Evropsku ligu, zaostaje 3 boda.
GOŠK je u dosadasnjem dijelu sezone ostvario 6 pobjeda, 8 nerijesenih i ubiljezio je 12 poraza, uz gol razliku 24 data i 36 primljena pogotka, dok sa druge strane, Čelik, ima 11 pobjeda, 8 nerijesenih i 7 poraza uz gol razliku 37 datih i 27 primljenih.
Gosti iz Gabele u zadnja 4 susreta ne znaju za poraz, dok crno-crveni za poraz ne znaju u zadnjih 5 susreta.

Svakako da nas u srijedu ocekuje veoma interesantan susreta. Gostima su potrebni bodovi za opstanak, dok Čelik jurisa tu trecu poziciju koja vodi u Evropu. 
U prosloj sezoni ova dva tima su igrala 4 puta. Od toga 3 puta je slavio Čelik, dok je jedan susretn zavrsio nerijeseno. U prvom dijelu sezone, u Gabeli, Čelik je uspio ostati neporazen i kuci donijeti jedan bod. Utakmica je zavrsena rezultatom 0-0.

Glavni sudija ovog meca ce biti SKAKIĆ DRAGAN iz Gradiske dok su linijske sudije UDOVIČIĆ SRETEN iz Prijedora i DRAŠKOVIĆ DALIBOR iz Istocnog Sarajeva. Delegat susreta je MEŠIĆ MERSIM iz GRADAČCA, a posmatrač sudjenja je ALEKSIĆ LAZO iz BRČKOG.
U ovoj sezoni Dragan Skakic je sudio jednu utakmicu Čeliku i tu u pobjedio Veleza nad Čelikom rezultatom 2-1, dok ove sezone GOŠK-u nije sudio. 
Ove sezone, Dragan Skakic je sudio ukupno 11 susreta, od toga 8 pobjeda domacina i tri nerijesena rezultata dok pobjeda gosta nije bilo u utakmicama koje je on sudio.
Prosjecno po utakmici podjeli 3.4 zuta kartona.

U utakmici protiv Radnika treci žuti karton je dobio veznjak Semir Bajraktarević, tako da će propustiti utakmicu sa GOŠK-om. U tim se vraca Nestorovic, koji je pauzira protv Radnika radi tri zuta kartona.

Sigurno uz podrsku navijaca, Čelik ce doci do pobjede, koja je izostala u subotu. Zato, podrzimo crno-crvene u borbi za Evropu, jer su to ovi igraci, strucni stab i uprava zasluzili.

SVI NA BILINO POLJE

Nezir Škaljo