20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 06 Maj 2013 00:00

Bajramović na treningu OKK Čelik

Trening OKK Čelik sinoć je posjetio Mensur Bajramović, bivši košarkaš zeničkog Čelika, sarajevske Bosne, klubova iz Turske i Hrvatske, bivši košarkaški trener Čelika, sarajevske Bosne i selektor muške mlade i seniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, te klubova sa bliskog Istoka.

On je odradio trening sa mladim košarkašima OKK Čelik i pokazivao im neosporno košarkaško znanje i veliko iskustvo, stečeno kroz rad sa više klubova i reprezentativnih selekcija.
Mladi Čelikovi igrači, sa velikom pažnjom i poštovanjem su slušali upute i savjete ovog iskusnog košarkaškog stručnjaka.
Treningu su prisustvovali i sportski direktor i trener Nedžad Hodžić, te trener Ahmed Muminović.

Inaće, Čelikov mladi košarkaški pogon, ovih dana je pojačan sa četiri mlada igrača, dovedena iz prigradskih naselja Visokog i Kaknja.
Evo njihovih imena, koja nam je prezentovao trener Hodžić: Semin Burko (1999. god.), 203 cm; Džafić Tarik (1998.), 198 cm; Genjac Haris (1996.), 201 cm (sin bivšeg Čelikovog košarkaša, Jakuba Genjca); Smajlagić Harun (1999.), 202 cm;
Opredjeljenje u klubu je da se okrenu vlastitim snagama koju čine, uglavnom, juniori i kadeti ovog kluba. te mlađi igrači iz ZE-DO kantona. Ovaj kurs koji je zauzela nova uprava je ohrabrenje, da bi za nekoliko sezona mogli imati jedan respektabilan tim sastavljen od domaćih igrača. Još ako društvena zajednica prepozna ova nastojanja, onda smo sigurni da slijedi lijepa budućnost košarci u Zenici.

Nešto iz bogate sportske karijere Mensura Bajramovića:
Mensur Bajramović je rođen 15. augusta 1965. godine u Zenici, gdje je i započeo svoju košarkašku karijeru. Prve nastupe u timu Čelika ubilježio je 1980. godine, a u periodu od 1982-85. nastupao i za sarajevsku Bosnu. Nakon toga se vratio u Čelik, odakle je kasnije otišao igrati u Tursku i Hrvatsku. Po povratku u rodnu Zenicu nastupao je još neko vrijeme u ekipi Čelika, da bi 1997. godine prestao aktivno igrati košarku.
Po završetku igračke karijere Mensur Bajramović je ušao u trenerske vode i na početku nove karijere vodio svoj dotadašnji klub Čelik. U međuvremenu je određeni vremenski period proveo i kao selektor mlade muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine u sezoni 1999/2000, ali i na poziciji asistenta selektora najbolje naše selekcije u mandatima Sabita Hadžića i Draška Prodanovića. U sezoni (2004/2005) Bajramović je bio trener KK Bosna ASA iz Sarajeva, sa kojima je osvojio prvo mjesto u Ligi 10 šampionata BiH, a vodio ih je i kroz Ligu 6. Mensur Bajramović je, također, bio selektor muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.
"Bivši košarkaški selektor Bosne i Hercegovine i trener sarajevske Bosne, Mensur Bajramović, potpisao je ugovor s kuvajtskom Qadsijom.
Ovaj Zeničanin je nakon nekoliko godina rada na bliskom Istoku, odlučio produžiti bliskoistočnu avanturu, potpisavši jednogodišnji ugovor s ovim višestrukim prvakom Kuvajta. Napomenimo da je još jedan bivši selektor košarkaške reprezentacije BiH radio u Kuvajtu" – objavio je BalkanSport 10. 7. 2012.

E. Imamović za Zenicablog

POGLEDAJ FOTO GALERIJU SA TRENINGA