29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 30 April 2013 14:24

Akcija MUP-a ZDK

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I Zenica, u saradnji sa službenicima uniformisane policije policijskih stanica Centar i Crkvice, dana 26.04.2013. godine, poduzimali su pojačane mjere i radnje na suzbijanju problematike posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava.

U okviru navedenih aktivnosti, u ulici Prve zeničke brigade u Zenici, izvršen je pretres stana koji koristi lice P.A., kojom prilikom je pronađeno:
-    jedan paket sa praškastom materijom koja asocira na opojnu drogu, težine 285,20 grama;
-    jedan veći grumen nepoznate materije, umotan u pvc kesu i prozirnu foliju, koja asocira na opojnu drogu, težine 89,30 grama;
-    6 pvc paketića sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, težine 5,30 grama;
-    jedan paketić od alu folije sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, težine 0,80 grama.

Pronađena materija je izuzeta radi potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a lice P.A. je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedenog lica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

URED POLICIJSKOG KOMESARA