29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 30 April 2013 12:23

GGM: Izmjene režima saobraćaja

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica ovim putem obavještavaju učesnike u saobraćaju i javnost da je za petak 03.05.2013. planiran početak radova na rekonstrukciji kružne raskrsnice Dom Armije. Planirani radovi uslovljavaju izvjesne izmjene režima saobraćaja na tretiranoj raskrsnici. Izmjene režima saobraćaja obuhvataju:

- potpunu obustavu saobraćaja na dijelu ulice Armije BiH, potez od raskrsnice sa ulicom Mokušnice pa do kružne raskrsnice Dom Armije
- zatvaranje ulaza u ulicu Armije BiH iz kružne raskrsnice Dom Armije
- na spoju ulice Štrosmajerova i ulice Sarajevska (lokalitet Lovački dom) strogo se zabranjuje zaustavljanje i parkiranje u cilju smanjenja saobraćajne gužve, zaustavljanje je dozvoljeno samo vozilima za snadbjevanje i vozilima izvođača radova
- zbog intenziviranja radova na potezu raskrsnica Armije BiH – mostovi M1 i M2 učesnici u saobraćaju mole se za maksimalni oprez i poštivanje ograničenja brzine (20 km/h)

Ulazni odnosno izlazni saobraćaj u i iz naselja Mokušnice odvijat će se ulicom Štrosmajerova. Izmjena režima saobraćaja ostaje na snazi do okončanja planiranih radova.
Učesnici u saobraćaju i građanstvo mole se za strpljenje i razumjevanje, poštivanje postavljene signalizacije i maksimalno korištenje alternativnih putnih pravaca u cilju smanjenja saobraćajne gužve.

Izvršna agencija za realzaciju projekta GGM-a i Općina Zenica.