28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 29 April 2013 19:04

Foto: KK Kengur drugi u Zadru

Košarkaši Kengura su osvojili 2. mjesto na XVII međunarodnom turniru u Zadru. U finalu je od ekipe Envera Jahića bio bolji Zadar, a konačan rezultat je bio 75:65. Najbolji igrač Kengura na ovom turniru bio je kadetski reprezentativac naše zemlje Fahrudin Manjgafić. Manjgafić je bio drugi strijelac i skakač turnira. U tri utakmice zabilježio je 57 poena i 29 skokova.

 

Pored njega u ekipi su se još istakli Senad Ćandić, Haris Jašarević i Faris Džampo. Na putu ka finalu KK Kengur je pobjedio mađarsku ekipu ZTE Zalaegersceg 59:39 i  ABC Zadar 78:49. Prije finalne utakmice mladići su  imali priliku upoznati reprezentativca i igrača Zadra Jusufa Nurkića.

 

U finalnoj utakmici ekipa Kengura je bila ravnopravan protivnik  do dvije minute prije  kraja utakmice kada je igrač Zadra Toni Jelenković (najbolji igrač i pobjednik u takmičenju šutiranja trica) pogodio dvije vezane trojke. Za ekipu KK Kengura  ova osvojena medalja predstavlja veliki uspjeh, jer su je osvojili u jakoj konkurenciji. Treće mjesto je osvojila ekipa ABC Basket Tuzla, koja je u finalu pružala veliku podršku kadetima KK Kengura, koji su tu podršku uzvratili Tuzlacima na utakmici za 3. mjesto.

 

Još treba istači da KK Kengur se sa turnira u sjećanje na Krešimira Ćosića već četvrtu godinu zaredom vraća sa medaljom. Donosimo vam galeriju slika sa turnira u Zadru:

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU