29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 28 April 2013 21:39

Kadeti: Čelik-Željezničar 2:1

 

23. KOLO PREMIJER OMLADINSKE LIGE BIH U NOGOMETU. VELIKA POBJEDA KADETA ČELIKA NAD LIDEROM ŽELJEZNIČAROM. KADETI: ČELIK – ŽELJEZNIČAR 2:1U utakmici 23. kola Premijer omladinske lige BiH u nogometu, sezona 2012/2013, danas su igrali  kadeti Čelika i njihovi vršnjaci iz sarajevskog Željezničara. Rezultat: Čelik – Željezničar  2:1 (0:0).


Strijelac za kadete Čelika: Softić u 44. i 79. minuti nakon odbranjenog penala. Gosti su postigli gol u 48. minuti. Igralo se u Zenici, na Kamberovića polju, na terenu sa plastičnom travom, po sunčanom i sparnom vremenu (+26* C) i pred 100-tinjak gledalaca.  Za kadete Čelika danas su nastupili: Vehabović, Čolić, Softić, Vujica, Adilović, Topalović, Šabić, Duraković Anes, Sarajlić, Brkić Jasmin, Salkić. (Trener: Senad Brkić); U drugom poluvremenu za Čelik su nastupili i: Hibović, Šabanović, Aletić i Heco.

 

Omladinska selekcija Čelika (kadeti), danas  su bili domaćini vršnjacima sarajevskog Željezničara, inaće liderima na kadetskoj Premijer tabeli.  Kadeti Čelika su zasluženo pobjedili goste iz Sarajeva. Istina i kadeti Željezničara su imali nekoliko šansi, ali ih je u tome spriječio odlični golman kadeta Čelika Vehabović Aid, koji je, više puta, za svoje izvrsne odbrane bio nagrađen od prisutnih gledalaca. I domaći su imali svoje neiskorištene šanse.



Čelik je poveo u 4. minuti drugog poluvremena, golom Softića, nakon odličnog udarca sa ivice šesnaesterca u nebranjeni dio gola gostiju. Gosti izjednačuju samo četiri minute kasnije, nakon jedne greške i nesporazuma u odbrani Čelika. Domaći ponovo dolaze u vođstvo nakon, opravdano dosuđenog jedanaesterca, u predzadnjoj minuti redovnog vremena utakmice. Jedanaesterac je izveo Softić, ali je golman gostiju kratko odbio loptu do Softića, koji je uspio da je ubaci u gol za pobjedu od 2:1.

 

U sudijskoj nadoknadi vremena, golman domaćih, Vehabović, još jednom je odbranio, gotovo siguran, gol gostima, kada su svi već vidjeli loptu u golu. Zalaganje i ostalih Čelikovih igrača bilo je, uglavnom, zadovoljavajuće. U prvom dijelu sezone, kadeti Čelika su, takođe, pobjedili Željezničar u Sarajevu, rezultatom 1:0 i nanijeli mu prvi poraz u 8.kolu jesenjeg dijela prvenstva. Kadetska selekcija Čelika sada ima skor od 12 pobjeda, 6 poraza, 5 neriješenih rezultata i 41 bod.

 

 

Juniori Čelika, također, su danas u 14:00 sati, igrali utakmicu iz 23.kola Premijer omladinske lige BiH u nogometu, sezona 2012/2013, protiv ekipe Željezničara iz Sarajeva. Nažalost, poraženi su katastrofalno. Rezultat: JUNIORI-Čelik - Željezničar 0:7

 

E. Imamović za Zenicablog 

+ foto sa utakmice

 
280420132114