28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 23 April 2013 05:46

Prilika za posao u Sloveniji

Sporazum o zapošljavanju državljana Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji zaključen između ove dvije države, stupio je na snagu 1. marta ove godine


Sporazumom se uređuju uvjeti i postupak zapošljavanja i sezonskog zapošljavanja građana BiH u Sloveniji i postavljaju opći principi regulisanja međusobnih odnosa između dvije zemlje u ovoj oblasti.

Temeljem Sporazuma zaključen je i Operativni protokol kojim se uređuje postupanje u vezi sa zapošljavanjem radnika-migranata, razmjenom podataka elektronskim putem između nadležnih institucija, zaštitom podataka i rokovima provođenja postupka zapošljavanja.

Kao jedan od nosilaca ovih aktivnosti Federalni zavod za zapošljavanje je do sada od Agencije za rad i zapošljavanje BiH zaprimio 11 oglasa kojima su slovenski poslodavci iskazali potrebu za ako 40 radnika raznih profila iz Bosne i Hercegovine.

Oglasi za slobodna radna mjesta u Sloveniji i obrazac biografije dostupni su u nadležnim kantonalnim službama za zapošljavanje, u općinskim biroima, te na internet stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje  ( www.fzzz.ba ), saopćeno je danas iz tog zavoda.