28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 18 April 2013 09:19

Čelik-Bosna, subota u 19h

 

Pred pretposljednju prvenstvenu utakmicu u Premijer ligi BiH, u subotu 20. aprila u 19.00 sati u Gradskoj areni – rukometaši ,,Čelika'' marljvo treniraju i pripemaju se za novu pobjedu, kako bi sačuvali vodeću poziciju u Premijer ligi BiH. Gost ,,Čelika'' je komšijska ekipa ,,Bosne'' iz Visokog, koja je prošle sedmice u grčevitoj borbi za opstanak u premijerligaškom društvu  na svom terenu pobjedila favorizovanu (trećeplasiranu) ekipu RK ,,Gradačca''.


 

Inače, glavna tema ovih dana u krugovima RK ,,Čelika'' je ukazana šansa da u narednom prvenstvu ovaj tim umjesto u Premijer ligi nastupi u Regionalnoj SEHA ligi.

 

- Regionalna SEHA liga je dobila generalnog sponzora. To je velika svjetska kompanija ,,Gazprom'', koja učesnicima u SEHA ligi plaća kompetne troškove putovanja ekipa, smještaja, službenih lica i slično.  


,,Gazprom''  je, takođe, uslovio da dvorane u kojima će se ubuduće igrati SEHA liga moraju biti vrhunski tehnički osposobljene, sa kapacitetom od najmanje 2.000 gledalaca, sa LED ekranima, ostalom infrastruktorum s kojom zasigurno raspolaže Gradska arena Zenica, kao jedna od rijetkih u BiH. Treba obezbijediti i TV prijenose utakmica, a naravno da su bitni i sportski rezultati ekipe, koje mi u kontinuitetu imamo u posljednje tri godine.


,,Gasprom'' i Uprava SEHA lige, koja je preselila iz Hrvatske u Makedoniju,  zahtijevaju jake timove, a mi bi već sada neosporni kvalitet mogli pojačati sa dovođenjem još jedno-dva vrhunska igrača reprezentativnog kvaliteta. U vođstvu SEHA lige nam je rečeno da smo osvajanjem prvog mjesta u Premijer ligi BiH već ,,pola koraka'' do SEHA lige, a treba nam odgovarajuće mjesto na tabeli i u Ligi za prvaka BiH. Mislim da smo blizu istorijskog sna i podviga da se plasiramo  u Regionalnu SEHA ligu i zato moramo u posljednja dva kola (,,Bosna''- Visoko kod kuće i ,,Zrinjski'' u Mostaru)  u Premijer ligi BiH ostvariti obje pobjede i adekvatan plasman u Ligi za prvaka. Opštom mobilizacijom svih: od grada do igrača i Uprave Kluba taj novi cilj RK ,,Čelika'' izgleda dosta realan  – kaže Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelika''.


Šef Stručnog štaba ,,Čelika'' Zdenko Antović o utakmici sa ,,Bosnom'' kaže:

- Na trenizima RK ,,Čelika'' ove sedmice svi igrači su na okupu. Radi se ozbiljno i marljivo i mi sebi ne smijemo dozvoliti nikakvo iznenađenje, a sve osim naše ubjedljive pobjede bi bilo ogromno iznenađenje. U našoj ekipi će biti i Elvis Brkić, koji je povrijeđen još prije 20 dana na utakmici protiv RK ,,Goražda'', a za 16 mjesta u timu protiv ,,Bosne'' konkuriše 20 igača. Svi znaju da ja kao trener RK ,,Čelika'' dolazim iz Visokog i meni je žao što se ,,Bosna'' nalazi u takvoj situaciji na tabeli – da joj prijeti ispadanje iz Premijer lige, ali protiv nas se ne može ,,vaditi''! Mi idemo na pobjedu, jer je to jedini način da zadržimo prvo mjesto na tabeli – kaže trener ,,Čelika'' Zdenko Antović.


Velika ,,drama'' oko organizacije utakmice RK ,,Čelik'' – RK ,,Bosna'' (Visoko) odvijala se u posljednjih tri dana i mimo terena, a zbog obezbjeđenja termina za odigravanje utakmice. Prema rasporedu od početka prvenstva u Premijer ligi Gradska arena Zenica je za rukometaše za ovu utakmicu rezervisala naš standardni termin za rukometaše – petkom u 19.00 sati.

 

Međutim, komesar Lige Zdeno Alpeza je naredio da se sve utakmice u posljednja dva kola moraju igrati u isto vrijeme: subotom u 19.00 sati. Pošto je Gradska arena ranije ,,prodala'' subotnje termine, nastala je prava ,,jurnjava'' za dvoranom i terminom za utakmicu.

 

- Više puta sam kontaktirao Komesara lige, Rukometni savez BiH i sve ostale relevatne ljude, ali oni su bili neumoljivi: utakmica se mora igrati u subotu u 19.00 sati! ,,Rezervna'' dvorana za utakmice RK ,,Čelika'' (Bilmište) je takođe u tom terminu zauzeta. Razmišljalo se o igranju utakmice u Kaknju, čak i o tome da nam ,,Bosna'' bude domaćin u Visokom. Na kraju se, hvala Bogu sve  dobro završilo, zahvaljujući prije svega razumjevanju organizatoru Kadetskog prvenstva F BiH  za košarkaše i gospodinu Almiru Hamziću, te direktoru Arene Husejinu Hinoviću. Košarkaši su (Almir Hamzić) – organizatori juniorskog prvenstva malo ,,prepakovali'' termine svojih utakmica, a Hinović je obezbijedio da osoblje Gradske arene u najbržem mogućem vremenu i uz pomoć našeg tehničkog osoblja (RK ,,Čelik'')  ,,transformiše'' dvoranu sa košarke na rukomet. I tako je, hvala svima na razumjevanju -  završeno tako da se  utakmica sa ,,Bosnom'' ipak igra 20. aprila u 19.00 sati u Gradskoj areni Zenica – kaže nam Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelik''.


Na kraju, Uprava Kluba i igračiu ,,Čelika'' pozivaju sve ljubitelje sporta da u subotu, 20. aprila u 19 sati dođu u Gradsku arenu i navijaju za svoj ,,Čelik''. Prema informacijama iz Visokog najvaljen je i veći broj navijača ,,Bosne'', koji žele da pomognu svojoj ekipi u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH.