28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 09 April 2013 13:07

Čelik otputovao za Banja Luku

 

Nogometaši Čelika otputovali su jutros u Gradišku gdje će boraviti do sutrašnjeg susreta s Borcem, u okviru 21. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Herecgovine. Nakon dviju vezanih pobjeda (Široki Brijeg i Travnik) u redovima zeničkog premijerligaša vlada umjereni optimizam i uoči teškog gostovanja na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. 

 

Trenera Vladu Jagodića nisu zaobišli problemi s igračkim kadrom uoči sutrašnjeg derbija, s obzirom na to da je ostao bez Mišića, jednog od najboljih pojedinaca u duelu s Travnikom. Upitan je nastup i Baraća te Kajkuta, za kojeg Jagodić vjeruje da će ipak biti spreman. 

 

- Očekuje nas utakmica protiv, po mom mišljenju, najkvalitetnije ekipe u ligi što mojim igračima treba da bude motiv za dodatno dokazivanje. Ne idemo u Banju Luku s bijelom zastavicom, nećemo parkirati autobus ispred svoga gola da bismo se odbranili, pokušat ćemo se nadigravati. Ako moji igrači ispoštuju dogovor iz svlačionice, vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata - istakao je strateg Čelika uoči polaska u Gradišku. Jagodić će sutra na megdan ekipi s kojom je osvojio titulu prvaka, kao i prvi strijelac Zeničana Kajkut. 

 

-Ja sam profesionalac. Mada je riječ o mom bivšem klubu, emocije ostaju postrani. Borac je favorit i sigurno nas očekuje teška utakmica u kojoj ćemo tražiti svoje prilike jer nemamo šta da izgubimo - kazao je Kajkut. Susret u Banjoj Luci igra se u srijedu u 16.30 sati.